Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här blir det förbjudet för cyklister att cykla med hörlurar

- 05/01/2019, 20:36 -

Att cykla med hörlurar i öronen blir förbjudet i USA:s huvudstad Washington D.C. Den som trotsar förbjudet kommer att få böta 50 dollar, ungefär 450 kronor.

Snart får du som cyklist hoppa av cykeln om du vill lyssna på musik – iallafall om du bor i den amerikanska huvudstaden Washington D.C. 

Hörlursförbudet för cyklister träder i kraft den 1 januari nästa år. Den som cyklar och har hörlurar i öronen kommer att få böta 50 dollar, vilket är ungefär 450 svenska kronor. 

Anledningen till att man förbjuder cyklister att använda hörlurar när de cyklar är för att cyklisterna då anses vara en fara för trafiken, både för sig själva och andra medtrafikanter, rapporterar TV4.

Även förbjudet i andra delstater 

Men det är inte bara i Washington D.C som det kommer att vara förbudet att cykla med hörlurar. Förbudet blir allt vanligare i USA och andra delstater har redan infört liknande regler. 

I ett par delstater är det däremot tillåtet att cykla med hörlurar i öronen, men bara med ena hörsnäckan i.

Bryter mot trafikregler 

Enligt en holländsk studie som publicerades förra året så ska cyklister som lyssnade på musik med hörlurar brutit mot fler trafikregler än de som inte gjorde det. Cyklisterna missade även viktig information när de hade hörlurarna i, skriver TV4

I Sverige finns inget förbud för att cykla med hörlurar i öronen, trots att det debatterats om ett par gånger. Något som i stället förelås när det gäller att cykla, är att cyklister i Stockholm ska få cykla mot rött. Det kan du läsa mer om här


Brukar du cykla med hörlurar i öronen?