Cyklist, hörlurar
Här är det olagligt att cykla med hörlurar i öronen. - Foto: Pixabay

Här blir det förbjudet för cyklister att cykla med hörlurar

Att cykla med hörlurar i öronen blir förbjudet i USA:s huvudstad Washington D.C. Den som trotsar förbjudet kommer att få böta 50 dollar, ungefär 450 kronor.


Snart får du som cyklist hoppa av cykeln om du vill lyssna på musik – iallafall om du bor i den amerikanska huvudstaden Washington D.C. 

Hörlursförbudet för cyklister träder i kraft den 1 januari nästa år. Den som cyklar och har hörlurar i öronen kommer att få böta 50 dollar, vilket är ungefär 450 svenska kronor. 

Anledningen till att man förbjuder cyklister att använda hörlurar när de cyklar är för att cyklisterna då anses vara en fara för trafiken, både för sig själva och andra medtrafikanter, rapporterar TV4.

Även förbjudet i andra delstater 

Men det är inte bara i Washington D.C som det kommer att vara förbudet att cykla med hörlurar. Förbudet blir allt vanligare i USA och andra delstater har redan infört liknande regler. 

I ett par delstater är det däremot tillåtet att cykla med hörlurar i öronen, men bara med ena hörsnäckan i.

Bryter mot trafikregler 

Enligt en holländsk studie som publicerades förra året så ska cyklister som lyssnade på musik med hörlurar brutit mot fler trafikregler än de som inte gjorde det. Cyklisterna missade även viktig information när de hade hörlurarna i, skriver TV4

I Sverige finns inget förbud för att cykla med hörlurar i öronen, trots att det debatterats om ett par gånger. Något som i stället förelås när det gäller att cykla, är att cyklister i Stockholm ska få cykla mot rött. Det kan du läsa mer om här


USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du cykla med hörlurar i öronen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

Tre äldre kvinnor och en tonårspojke attackerades i centrala Västerås under fredagen. Varför är fortsatt oklart. I nuläget är det inget som tyder på att det är en planerad händelse, säger Robin Simonsson, vid Åklagarmyndigheten till TT.