Så får du fler matchningar på Tinder – cheferna avslöjar

- 13/01/2019, 10:21

Jakten på kärlek kan vara svår för många, men digitaliseringen har gjort det lite smidigare i alla fall under de senaste åren. Här avslöjar cheferna på appen Tinder om hur du optimerar ditt swipande och vilka fallgropar som bör undvikas.

Dejtingappen Tinder lanserades 2012 och har sedan dess växt till en stor del av många singlars vardag. Med sina cirka 50 miljoner användare, så har det blivit en plattform för många människors jakt på kärleken. Men swipandet kan rent utsagt vara en djungel och det kan vara svårt att sticka ut från mängden.

Men nu har cheferna på Tinder avslöjat om vad som fungerar bäst i dejtingappen. 

Det första tipset de ger är att inte ha en tom bio. Beskriv vem du är och vilka intressen du har – det leder nämligen till fler matchningar! Annars kan det vara svårt för personen som får upp dig i flödet att veta vem hen egentligen swipar med. Detta skriver Daily Star.

Skippa solglasögonen

De tipsar också om vilka fallgropar som du bör undvika. Tinder tycker inte att du ska ha en bild på dig själv i solglasögon, för det minskar faktiskt chansen att hitta en match med hela 12 procent – inte värt risken med andra ord. 

Du borde däremot satsa på en bild där du ler, för det ökar dina matchningar med 14 procent. Så ta fram det där vita (eller inte vita) leendet som du besitter! När det gäller kläder så är det viktigt att sticka ut. Våga visa din personliga klädstil.

Det är också viktigt att länka samman ditt Instagram-konto med din Tinder-profil så att dina bilder är uppdaterade. Tryck även i funktionen "Smart Photos" så visas dina populäraste bilder högst upp i flödet.

Tinder
Söndagar är den bästa dagen att vara inne på Tinder. Bildkälla: Pixabay

Söndagseftermiddagar är bästa tiden

När är det bäst att vara inne på Tinder då? Jo, på söndagseftermiddagar är tiden då allra flest användare är inne på dejtingappen. Så har du haft en lördagskväll på krogen utan att få napp, så kan du få en andra chans hemma i tv-soffan. 

Har du svårt att komma på vad du ska skriva? Skicka en gif, för det ökar chanserna för svar med 30 procent. 

Och det allra viktigaste tipset av dem alla: Var dig själv och behandla personen du skriver med respekt!

Enligt Tinder sker över 1,6 miljarder svajpningar varje dag i 190 länder runt om i världen. De rapporterar att en miljon dejter sker varje vecka tack vare appen.