en skrämd man håller för munnen, Ted Bundy
Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes är för läskig för att se ensam. - Foto: Matt Rourke/AP, Pixabay, AP

Netflix varnar tittare för att se nya dokumentären om Ted Bundy

"Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes" handlar om seriemördaren Ted Bundy som slog sina offer med en kofot för att sedan strypa dem till döds. Nu varnar Netflix tittarna för att se dokumentären ensam.


Brukar du titta på Netflix ensam? Du borde kanske tänka till ett extra varv nästa gång – särskilt om du planerar att se den nya dokumentären om USA:s mest ökände seriemördare, Ted Bundy

Streamingtjänsten har nämligen gått ut med en varning om att dokumentären inte är lämplig att se utan sällskap. På Twitter skriver Netflix:

"För oss med examen i true crime-podcasts, så finns "Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes"s nu att streama. Titta inte på det ensam." Detta skriver Independent.

Netflix gick ut med varningen på Twitter. Bildkälla: NetflicUK/Twitter

Flera personer på sociala medier delade inlägget och skrev att Netflix hade skrämt dem: 

"Jag önskar att jag hade sett varningen innan jag tittade på dokumentären. Jag är skärrad", skriver en person. 

Amerikanen Ted Bundy blev ökänd på 70-talet för att ha slagit sina offer med en kofot och sedan strypt dem till döds. Därefter utövade han våldtäkt och nekrofili. 

Han greps vid flera tillfällen och försökte hela tiden förklara sin oskuld. Ted Bundy lyckades även rymma från fängelset vid två tillfällen och blev därefter den mest jagade brottslingen av FBI. 

Seriemördaren erkände till slut att han hade mördat 30 kvinnor, men den riktiga siffran är fortfarande okänd. Många tror än idag att han dödade fler under sin livstid.

24 januari 1989 dömdes han till slut till döden efter att ha mördat en 12-årig flicka och avrättades därefter i elektriska stolen.

Serien "Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes" bygger på journalisterna Stephen Michael och Hugh Aynesworths arbete. Den kommer visa nya intervjuer med Ted Bundy, arkivmaterial och ljudinspelningar från hans dödscell som skapar ett drabbande porträtt. 

Dokumentärserien är uppdelad i fyra avsnitt och kan streamas nu –  30 år efter seriemördarens död.

Ted Bundy erkände att han hade mördat 30 kvinnor. Bildkälla: AP

Ska du se dokumentären ensam, ta fram en kudde och var beredd på det värsta. Annars rekommenderar vi att du ringer en vän så att ni kan hålla varandra i handen när Ted Bundys intervjuer spelas upp i teverutan.

Läs också om svenska styckmördaren Jonna som blev kär i sin medfånge, och om 6 riktigt märkliga saker mördare har sagt innan de avrättas.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vågar du se dokumentären ensam?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Krav om mer pengar till värnpliktiga

1 timme sedan
Motivationen tryter för värnpliktiga när dagsersättningen är låg. Samtidigt råder det så stor platsbrist inom Försvarsmakten att vissa förband inte haft sängplatser till alla värnpliktiga, visar en ny rapport från Pliktrådet.