Under sin tid i fängelset blev Jonna väldigt fäst vid sin medfånge, som sedan fick flytta till en annan anstalt
Under sin tid i fängelset blev Jonna väldigt fäst vid sin medfånge, som sedan fick flytta till en annan anstalt - Foto: TV3

Medfången Cornelia berättar: "Styckmördaren Jonna blev kär i mig"

Jonna Henningsson styckmördade sin kärleksrival och dömdes till livstids fängelse. I TV3 dokumentär berättar hennes vän från fängelset hur relationen till Jonna snabbt spårade ur, och slutade med kontaktförbud.


Jonna Henningsson har i media kallats för "Ryttarinnan". Detta efter att hon mördade och styckade sin kärleksrival år 2014. Under en längre tid hade ett triangeldrama pågått mellan Jonna, den andra tjejen och en kille som hade ett förhållande med båda tjejerna. 

Jonna har beskrivit hur hon blev besatt av killen, och inte kunde acceptera att han valde den andra tjejen. Det slutade med att Jonna mördade den andra tjejen. Jonna attackerade tjejen med en hammare utanför killens lägenhet, hon drog sedan in henne i lägenheten där hon högg henne med kniv tills hon dog. Efter det styckade Jonna kroppen och gömde den i en skogsdunge. 

I den här artikeln kan du läsa alla detaljer om det brutala mordet

Fick en vän i fängelset

Jonna ringde efter händelsen själv till polisen. Hon erkände inte allt på en gång men efterhand kom sanningen fram och Jonna dömdes till livstids fängelse. Jonna sitter på Hinseberg, och när hon kom till fängelset fick hon en vän – medfången Cornelia Hansson

– Jag hörde ju att hon styckmördat men jag försökte se förbi det och se henne som person, jag har ju också gjort någonting och är också dömd för ett brott, säger Cornelia i TV3 dokumentär. 

Det började som en vänskap, men relationen mellan Cornelia och Jonna urartade snabbt. Jonna började bete sig underligt. 

Vänskapen slutade med kontaktförbud

– Det blev till slut kärleksförklaringar istället för vänskap, berättar Cornelia. 

Men kärleken var inte besvarad och detta hade Jonna svårt att acceptera. Jonna tog istället till extrema metoder för att kunna fortsätta vara nära Cornelia. 

– Hon förfalskade min namnteckning och försökte få igenom ett giftermål bakom min rygg, berättar Cornelia i TV3 dokumentär. 

Trots att Cornelia flyttade till en annan anstalt fortsatte Jonna att skicka brev där hon beskrev sin kärlek. Men ibland var breven inte alls lika glada i tonen, utan då förekom istället hot mot Cornelias familj. 

För att få ett slut på det hela tvingades Cornelia att polisanmäla och ansöka om kontaktförbud. 

Hör Cornelia berätta om sin relation till Jonna Henningsson i klippet ovan. 

TV3 Dokumentär: I huvudet på en mördare sänds torsdagar 21:00 i TV3. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ledande drivmedelskedjor sänker priserna inför helgen.

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

1 timme sedan
Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

1 timme sedan
Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Geely dumpar Volvo-aktier – kursen faller

1 timme sedan
AB Volvos aktie faller med 4,5 procent sedan kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelat att man sålt av hela sitt innehav av B-aktier i AB Volvo för drygt 14 miljarder kronor.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.