Söndag 14 Aug
Stockholm

Avslöjandet: Barack Obama kommer till Stockholm i sommar

Barack Obama, karta över Sverige
Obama kommer till Sverige. Foto: AP/TT Jason DeCrow / Pixabay

Under tisdagskvällen avslöjade Breakit att den förre amerikanske presidenten Barack Obama kommer till Sverige. Han ska tala på techkonferensen Brilliant Minds.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det var igår som Breakit meddelade att Huffington Post-grundaren Ariana Huffington ska komma till Spotify-grundaren Daniel Eks och entreprenören Ash Pournouris tech- och musikevent "Brilliant Minds" i juni 2019, rapporterar Breakit.

Arash ”Ash” Pournouri är tidigare känd för bland annat att ha varit DJ-stjärnan Aviciis tidigare manager. Här kan du läsa allt du behöver veta om honom.

Men under tisdagen avslöjades ännu ett hett namn som kommer till konferensen: Den förre amerikanska presidenten Barack Obama

”Vi är glada över att kunna välkomna president Barack Obama till Brilliant Minds 2019”, skriver Brilliant Minds.

Talare klara för konferensen:

Barack Obama

Ariana Huffington

Forest Withaker

Diane von Furstenberg

Hartmut Neven

Withaker är skådespelare och aktivist, Furstenberg arbetar som designer och Neven är Googles chefsingenjör.

Tidigare avslöjanden

Obama har inte bara varit världens mäktigaste man, utan har även tilldelats Nobels fredspris. Men på senare har han faktiskt tecknat ett samarbetsavtal med Netflix. Varför? Tanken är att han och hans fru Michelle Obama ska producera filmer och tv-serier.

Det har tidigare avslöjats att tre av Sveriges största finansfamiljer gått in som sponsorer och ägare av Brilliant Minds. Vilka? Familjerna Olsson, Stenbeck och Wallenberg, skriver Breakit.

Var konferensen kommer att äga rum är inte avslöjat ännu, men tidigare år har den arrangerats på Grand Hotel i Stockholm. Den har arrangerats varje år sedan 2015 och kommer 2019 att äga rum 13-15 juni.

Tidigare besök av Obama

Obama har ju varit i Sverige tidigare. Men hur var hans besök då? Hur såg schemat ut? Vad sa han på presskonferensen som han då deltog i? Om du minns besöket och bodde i Stockholm så minns du nog trafikkaoset? Inte? Här kan du läsa lite om det för att pigga upp minnet!

Barack Obama var president i åtta år! Men hur tror du att livet ser ut nu för honom efter han avslutat sin karriär som president? Det har Nyheter24 tidigare skrivit om och här kan du läsa allt du behöver veta om det.

Vill du gå på konferensen?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.