Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brand vid polisstation under natten – misstänks vara anlagd

- 21/02/2019, 10:32

Under natten till torsdag uppstod en brand i ett garage i Malmö. Garaget används delvis av polisen som nu misstänker att branden kan ha varit anlagd.

Under onsdagsnatten larmades räddningstjänsten om en brand i ett garage som används av Malmöpolisen. Efter att man hittat brandfarlig vätska i ventilationssystemet misstänker man nu att någon riktat in sig på polisstationen och att branden kan ha varit anlagd. 

– Vi har hittat fynd som tyder på att en brand anlagts, sade Calle Persson, presstalesperson på polisens ledningscentral, till Kvällsposten.

Brandfarlig vätska

Larmet kom in vid 21.39 i onsdags. Väl på plats upptäckte man att det var en gång i ett garage, som delas av allmänheten och Malmöpolisen, som stod i brand. 

– Det är en form av nödutgång mellan polisens garage och allmänhetens garage. Det har blivit rökutveckling som sipprat in i vårat garage och vi misstänker att någon anlagt en brand i gången mellan polisens och allmänhetens garage, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisens ledningscentral i region syd, till Kvällsposten.

Branden ska ha orakats av en brandfarlig vätska som runnit in i polisens del av garaget, som spärrades av under onsdagsnatten. Det finns fortfarande inga uppgifter om skador på fastigheten eller fordonen i garagen. 

Tidigare attentat

2017 sprängdes en polisbil utanför samma polisstation. Den gången orsakades explosionen av en så kallad banger. Året därefter riktades ett sprängattentat mot polishuset på Rosengård i Malmö, enligt Kvällsposten

Förra månader hotades polisen i Sundsvall, läs mer om det här