Polisen, Malmö, brand.
Ett misstänkt brandattentat ägde rum vid Malmöpolisen inatt. - Foto: Foto: Johan Nilsson / TT

Brand vid polisstation under natten – misstänks vara anlagd

Under natten till torsdag uppstod en brand i ett garage i Malmö. Garaget används delvis av polisen som nu misstänker att branden kan ha varit anlagd.


Under onsdagsnatten larmades räddningstjänsten om en brand i ett garage som används av Malmöpolisen. Efter att man hittat brandfarlig vätska i ventilationssystemet misstänker man nu att någon riktat in sig på polisstationen och att branden kan ha varit anlagd. 

– Vi har hittat fynd som tyder på att en brand anlagts, sade Calle Persson, presstalesperson på polisens ledningscentral, till Kvällsposten.

Brandfarlig vätska

Larmet kom in vid 21.39 i onsdags. Väl på plats upptäckte man att det var en gång i ett garage, som delas av allmänheten och Malmöpolisen, som stod i brand. 

– Det är en form av nödutgång mellan polisens garage och allmänhetens garage. Det har blivit rökutveckling som sipprat in i vårat garage och vi misstänker att någon anlagt en brand i gången mellan polisens och allmänhetens garage, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisens ledningscentral i region syd, till Kvällsposten.

Branden ska ha orakats av en brandfarlig vätska som runnit in i polisens del av garaget, som spärrades av under onsdagsnatten. Det finns fortfarande inga uppgifter om skador på fastigheten eller fordonen i garagen. 

Tidigare attentat

2017 sprängdes en polisbil utanför samma polisstation. Den gången orsakades explosionen av en så kallad banger. Året därefter riktades ett sprängattentat mot polishuset på Rosengård i Malmö, enligt Kvällsposten

Förra månader hotades polisen i Sundsvall, läs mer om det här

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

1 timme sedan
Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.