Jonas Björkman
Jonas Björkman är en av deltagarna i Superstars. - Foto: ANDERS WIKLUND / TT, Claudio Bresciani/TT

Här är fem saker du vill veta om Jonas Björkman

Tennisstjärnan Jonas Björkman är en av de sista deltagarna som är kvar i programmet Superstars. Nyheter24 har listat fem saker du måste veta om profilen!


Det tidigare tennisproffset Jonas Björkman är en av fem deltagare som är kvar i det stjärnspäckade programmet Superstars. Det är friidrottaren Susanna Kallur, längdskidåkarna Anna Jönsson Haag och Emil Jönsson Haag och simhopparen Anna Lindberg som alla gör upp om segern.

I kvällens avsnitt väntar både bågskytte och simning som utmaningar för deltagarna. Nyheter24 har listat fem saker du måste veta om tennisproffset Jonas Björkman.

Rankades fyra i världen

Jonas Björkman hade sin bästa period som singelspelare 1997. Då vann han bland annat Stockholm Open efter att ha besegrat holländaren Jan Siemerink i finalen. Han deltog även i Sveriges David Cup lag samma år, där de slog USA med 5-0. Han avslutade säsongen som nummer fyra på singelrankingen.

Let's Dance

Tennisproffset ställde upp i danstävlingen Let's Dance 2005 tillsammans med proffsdansaren Veera Kinnunen. Jonas Björkman slutade trea i tävlingen, efter att ha blivit slagen av artisten Marie Serneholt och alpinlegendaren Ingemar Stenmark i semifinalen.

Jonas Björkman under en match i Stockholms Open. Bildkälla: Claudio Bresciani / TT

"Brysselsteget"

Jonas Björkman hade sin egna segergest som kallades för "Brysselsteget". Den utfördes med ett steg framåt med ena handen om foten. Gesten är hämtad från sketchen "Inofficiella Parad-VS i Gymnastik" ur teveserien En himla många program med Galenskaperna och After Shave.

Spelade in 14 miljoner dollar i prispengar

Tennisspelaren var känd för sina dödliga servereturer och volleyslag. Totalt vann han 54 titlar under sin 18-åriga karriär på touren, däribland Australiska öppna, Wimbledon, Franska öppna och US Open. Jonas Björkman avslutade sin karriär 2008 och spelade in sammanlagt 14 miljoner dollar i prispengar.

Grundade PDL Padelcenter Stockholm

Efter sin framgångsrika tenniskarriär så hittade Jonas Björkman en hobby som inte är helt olik tennis, nämligen padel. Han är en av grundarna till Stockholms första inomhuspadelcenter i Stockholm, PDL Padelcenter. Den driver Jonas Björkman tillsammans med bland annat artisten Måns Zelmerlöv.

Se klippet ovan när Jonas Björkman berättar om när hans fru fick hjälpa honom till toaletten!

Superstars 2019 sänds på Dplay och Kanal 5 tisdag 12 februari klockan 21.00.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Superstars?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Danmark ser över taiwanesers registrering

Taiwaneser som kommer till Danmark registreras som kineser. Nu kan det förfarandet ändras, enligt utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M), som säger att han är öppen för "en alternativ lösning".