Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jämtländsk man körde utan körkort: "Övningskörde egen hand"

- 20/03/2019, 20:29

En man i 50-årsåldern från Strömsund stannades under en trafikkontroll. När det visade sig att han saknade körkort hade han en ganska unik ursäkt. Han menade nämligen att han var ute och övningskörde på egen hand.

Under en trafikkontroll stannades en man i Strömsunds kommun av polisen. När polisen bad om handlingar från mannen i 50-årsåldern blev det lite knepigt – det visade sig att mannen saknade körkort och körde olagligt, enligt Östersundsposten. 

Mannen togs in till förhör och förklarade då att han var på väg hem från sitt jobb som låg 400 meter ifrån platsen där han stoppades av polisen. 

Och när det kom till frågan om varför mannen inte hade körkort, så var han snabb med en förklaring. Han förklarade att han helt enkelt övade sig på att köra.

Dömdes till böter

Enligt honom själv så planerade han att ta ett körkort längre fram och att han därför var ute och övningskörde under sin bilfärd. 

Dessvärre för honom, så ansåg inte polisen att det var en tillräckligt bra anledning att köra utan körkort. 

Mannen har nu dömts till 30 dagsböter på vardera 310 kronor för olovlig körning, enligt Östersundsposten

Andra artiklar som du kanske gillar: 

Norrman tog taxi från Köpenhamn till Oslo – smet från notan på 18 000

Tonåring tog körkort – förlorade det inom en timme