Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här kan du ge dig ut på spännande äggjakt under påsken

- 17/04/2019, 22:01 -

Snart vankas det påsk och de årliga äggjakterna arrangeras runtom i landet. Men var kan du ge dig ut och leta efter de godisfyllda äggen? Nyheter24 har tagit fram spaden för att gräva fram svaren.

Snart är påsken här och vad är inte mer typiskt för högtiden än att klä ut sig till en påskkärring och ge sig ut på äggjakt? 

Men frågan är var de spännande äggjakterna är arrangerade runtom i landet? Nyheter24 har givetvis tagit reda på svaret och listat de absolut bästa äggjakterna. 

Majoriteten av dem kommer att äga rum på skärtorsdagen och följande bjuder på riktigt nervkittlande priser: 

Clarion Hotel

Hotellkedjan Clarion anordnar sin årliga äggjakt på flera platser runtom i Sverige. Här har påskhararna lagt ut ägg som innehåller riktigt fina priser. 

Bland priserna hittar vi hotellnätter, frukostar, luncher och kuddar. Äggjakt kommer bland annat att anordnas på kedjans hotell i Eskilstuna, Västerås, Nyköping och Halmstad. 

Kungliga slottet

Tydligen ska prins Gustav III ha busat omkring på Kungliga Slottet under skolloven. För att kunna gå i den forna prinsens fotsteg så anordnas en äggjakt där besökaren ska leta upp hans gömda guldägg i slottets jättelika salar. 

En slottsbiljett kostar 160 kronor för vuxna, och då ingår aktiviteten i avgiften. Dessutom så kan du besöka Museum Tre Kronor och Skattkammaren om du känner dig sugen på att insupa lite mer historia.

Skånes Djurpark

Skånes Djurpark erbjuder en riktig upplevelse i sann påskanda under långhelgen. Besökarna får ta del av en färgsprakande och påskpyntad park, med en härlig påskstämning som beskrivs som "utöver det vanliga." 

Det bjuds på pyssel i Ladan och så klart en äventyrlig äggjakt. Dessutom kan du klappa på alla djur som bor i parken.

Nordiska museet

Nordiska museet, beläget på Djurgården i Stockholm, anordnas det äggjakt under hela påsklovet (mellan 13-22 april). 

Lyckas du hitta ett ägg eller två så kan du byta det mot något smaskigt i audioguidedisken i Stora hallen. Man kan även gå på en familjevisning och få reda på varför vi äter ägg till påsk och vem påskharen egentligen är.

Påsk
Det anordnas äggjakter i hela landet under påsk. Bildkälla: Pixabay
Ska du delta i årets äggjakt?