Här är allt du vill veta om Pär Lernström
Här är allt du vill veta om Pär Lernström - Foto: TT

Här är allt du vill veta om programledaren Pär Lernström

Den svenska programledaren Pär Lernström blev riktigt folkkär när han började som programledare för TV4:s Idol. Meritlistan sedan dess kan göras lång och nu är han aktuell med ett nytt program. Nyheter24 har tagit fram allt du vill veta om honom!


Programledaren Pär Lernström, 38, är ett välbekant ansikte för det svenska folket – särskilt sedan han började programleda TV4:s succéprogram Idol. 

Nu är han högaktuell med TV4:s nya satsning ”Hälsningar från”, där han tar med sig ett gäng kändisar tillbaka till året då de var 12 år gamla.  

Bland tidsresenärerna möter vi bland andra Casper Janebrink, Siw Malmkvist, Julia Dufvenius och Joe Labero. 

Nyheter24 har tagit fram allt du vill veta om den folkkära programledaren: 

Karriären 

Som sagt kan Pärs meritlista göras lång. Han har bland annat jobbat för Sveriges Radio, Utbildningsradion, MTV och Mix Megapol.  

Efter Mix Megapol gick han till TV4 och blev programledare för Idol – och där har han varit sedan 2011. 

Men samtidigt som Idol har han tagit på sig andra uppdrag – som att vara programledare för Kockarnas kamp och Veckans svensk. 

Relation 

Sedan 2011 är Pär gift med mediachefen och journalisten Linda Öhrn Lernström. 2012 föddes parets första dotter Bibi och i januari 2017 kom parets andra barn, sonen Loa

– Vi träffades för snart 12 år sen när Linda fyllde 21 år och hade födelsedagsfest som jag blev medbjuden på. Våra vänner ville få ihop oss och därför var jag bjuden. Det var lite stel stämning först eftersom båda visste om det men sedan släppte det och vi blev tillsammans några månader senare, säger Pär Lernström i en intervju med Damernas värld. 

Pär Lernström har varit gift med mediachefen och journalisten Linda Öhrn Lernström sedan 2011. Bildkälla: TT

Bäst klädda medieperson 

Pär Lernström han vunnit pris som bäst klädda medieperson. Han har även fått Cafés stora modepris ”Årets bäst klädda man”. 

– Jag tycker inte att jag har en stil, jag ser nog ut som alla andra. Eller det är ganska blandat och inte supervågat. Jag är inte en människa som bryter ny mark, men jag tycker det är härligt att ha fina kläder på mig, säger Pär till Damernas värld. 

TV4:s program "Hälsningar från" sänds på torsdagar 20:00. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Hälsningar ifrån?
Tack för din röst!