Andreas lägger tusentals kronor på mobilspel.
Andreas är med i kvällens Lyxfällan. - Foto: TV3

Andreas mobilspelande satte familjen i Lyxfällan

I kvällens Lyxfällan så har Andreas och Susanne hamnat i en rejäl ekonomisk knipa. Bland annat lägger Andreas hela 3 000 kronor i månaden på ett mobilspel.


Susanne och Andreas är gifta och bor i Timrå tillsammans med sina tre barn. Men äktenskapet darrar rejält då Andreas väljer att spela mobilspel flera timmar om dagen istället för att söka jobb.

Spelandet gör honom både disträ och dyr i drift. Varje månad lägger han nämligen hissnande 3 000 kronor på mobilspelet Guns of Glory. 

Kvällens avsnitt av Lyxfällan innehåller mycket känslor som kommer upp till ytan. I slutändan hänger både relationen med Susanne och ekonomin på om Andreas lyckas hitta ett jobb eller inte. Det blir en tuff vecka med andra ord för programledarna Frida Boisen och Patrik Wincent.

Gratisspelet kostar skjortan

Mobilspelet Guns of Glory är ett strategispel där man bygger arméer och slott för att kriga mot andra onlinespelare. Spelet som är gratis har dock en hake, "In-app purchases". Det betyder att du kan köpa tillägg i spelet för avancemang och uppgradering.

– Det var roligt från början och blev som en flykt från vardagen. Han kunde leva sig in i en annan värld. Han köpte någon grej och sedan blev det roligare och roligare. Man blev starkare och kungariket byggdes större, säger Susanne om Andreas mobilspel till Nyheter24.

Idag har han slutat spela Guns of Glory för att han såg vilka konsekvenser det fick för familjens ekonomi.

–  Han köpte för 30 kronor här och 100 kronor där. Han såg vad småpengarna växte till senare. Det utvecklades till ett beroende när det var som värst, säger Susanne.

Idag ser familjens situation klart bättre ut. De har fått ordning på sin ekonomi och följer planen som de fick av Patrik och Frida från Lyxfällan.

Susanne och Andreas kämpar för sin ekonomiska överlevnad i kvällens Lyxfällan. Bildkälla: TV3

Vad har ni för framtidsplaner?

– Kämpa på och jobba bort skulderna.

Klarar ni av budgeten som ni har idag?

– Ja, absolut.

Vad har varit den svåraste utgiften att skära ned på?

– Först kom det som en käftsmäll. Men när man kom till insikt så var ingenting svårt längre. Man vill ju göra situationen bättre. Då och då suktar man efter en pizza, men det är inte värt det i slutändan.

Lyxfällan sänds tisdagar 20.00 på TV3, Viafree och Viaplay.

Se i klippet ovan när Andreas och Susanne pratar om sin prekära situation.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!