Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Donald Trumps miljonmiss Twitter efter explosionerna i Sri Lanka

- 21/04/2019, 17:26

Dödssiffran efter explosionerna i Sri Lanka stiger och ledare från hela världen skickar kondoleanser till landet och offren. Men för USA:s president Donald Trump blev det fel – han skrev nämligen att flera miljoner dött i explosionerna.

På söndagen inträffade flera explosioner i Sri Lanka, dessa skedde vid hotell och kyrkor. Under dagen har dödssiffran stigit och strax innan lunchtid rapporterades det om att minst 140 personer omkommit och över 400 skadats.

Bara timmar senare kom uppgifterna att över 200 människor omkommit i explosionerna, något som Nyheter24 tidigare skrivit om

Ledare världen över skickar sina kondoleanser Sri Lanka och offren samt deras anhöriga. Statsminister Stefan Löfven skrev tidigare under dagen på Twitter:

"Jag fördömer starkt de skrämmande terrorattackerna i Sri Lanka som riktar sig mot oskyldiga människor som firar påsksöndagen i sina kyrkor, även på flera hotell. Våra tankar är med offren och deras nära. Jag skickar kondoleanser till Sri Lanka och alla människor där"

Trumps miljonmiss

En annan som tidigare under söndagen skickade kondoleanser till Sri Lanka var USA:s president Donald Trump. Men presidenten hade lite svårt med att få till det rätt – och gjorde en miss på flera miljoner.

"Varma kondoleanser från folket i USA till folket i Sri Lanka vid de hemska terrorattackerna i kyrkor och på hotell, som har dödat minst 138 miljoner människor och skadat fler än 600. Vi står redo att hjälpa till!", skrev han på Twitter.

Bildkälla: Twitter

Inlägget låg uppe i 20 minuter innan det raderades och ersattes med ett nytt. 

Bildkälla: Twitter