Donald Trump
Donald Trumps miljonmiss på Twitter efter explosionerna i Sri Lanka - Foto: Chamila Karunarathne/AP/TT, Pablo Martinez Monsivais/AP/TT

Donald Trumps miljonmiss på Twitter efter explosionerna i Sri Lanka

Dödssiffran efter explosionerna i Sri Lanka stiger och ledare från hela världen skickar kondoleanser till landet och offren. Men för USA:s president Donald Trump blev det fel – han skrev nämligen att flera miljoner dött i explosionerna.


På söndagen inträffade flera explosioner i Sri Lanka, dessa skedde vid hotell och kyrkor. Under dagen har dödssiffran stigit och strax innan lunchtid rapporterades det om att minst 140 personer omkommit och över 400 skadats.

Bara timmar senare kom uppgifterna att över 200 människor omkommit i explosionerna, något som Nyheter24 tidigare skrivit om

Ledare världen över skickar sina kondoleanser Sri Lanka och offren samt deras anhöriga. Statsminister Stefan Löfven skrev tidigare under dagen på Twitter:

"Jag fördömer starkt de skrämmande terrorattackerna i Sri Lanka som riktar sig mot oskyldiga människor som firar påsksöndagen i sina kyrkor, även på flera hotell. Våra tankar är med offren och deras nära. Jag skickar kondoleanser till Sri Lanka och alla människor där"

Trumps miljonmiss

En annan som tidigare under söndagen skickade kondoleanser till Sri Lanka var USA:s president Donald Trump. Men presidenten hade lite svårt med att få till det rätt – och gjorde en miss på flera miljoner.

"Varma kondoleanser från folket i USA till folket i Sri Lanka vid de hemska terrorattackerna i kyrkor och på hotell, som har dödat minst 138 miljoner människor och skadat fler än 600. Vi står redo att hjälpa till!", skrev han på Twitter.

Bildkälla: Twitter

Inlägget låg uppe i 20 minuter innan det raderades och ersattes med ett nytt. 

Bildkälla: Twitter
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler tror på stigande bopriser

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

En ny DNA-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

2 timmar sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.