Flygstrejk
SAS-piloterna har gått i strejk. - Foto: AP/TT Ole Berg-Rusten

SAS-strejken fortsätter under söndagen – 587 flyg ställs in

SAS-strejken fortsätter och under söndagen ställs ytterligare 587 flyg in i Skandinavien. 64 000 passagerare kommer att drabbas under helgen.


I torsdags natt kom beskedet att en flygstrejk var igång. Enligt SAS hade man inte kunnat gå med på piloternas krav utan negativa effekter för företaget.

Piloterna gjorde en del uppoffringar under krisåret 2012, då SAS var nära en konkurs, och de vill nu ha kompensation för det.

Under lördagen bekräftades det att SAS-piloternas strejk fortsätter under helgen. Sedan strejken bröt ut, natten mot fredag, så har parterna har ännu inte mötts vid förhandlingsbordet. 

Ingen lösning verkar vara på gång och ytterligare flyg som skulle avgått under söndagen ställs in.

– Vi hoppas på att kunna lösa den här konflikten så fort som möjligt så att inte fler passagerare drabbas, säger Freja Annamatz, presschef på SAS till SVT Nyheter.

SAS meddelar att de nu erbjuder fri ombokning av biljetter till och med den 1 maj.

Nyheter24 har tidigare skrivit om flygstrejken. Här kan du läsa mer om det och se om du är drabbad.

sas
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du flugit med SAS?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.