Torsdag 2 Dec
Stockholm

Uppgifter: Michael Skråmos barn lämnar Syrien

Michael Skråmo
Michael Skråmos barn lämnar Syrien. Foto: Youtube

IS-terroristen Michael Skråmos barn har länge varit kvar i Syrien – trots att båda deras föräldrar har dött. Men under tisdagen kom uppgifter på att Skråmos barn är påväg bort från Syrien – till Irak.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

På tisdagen kom uppgifter till Ekot att Michael Skråmo och hans fru Amanda Gonzales barn var på väg från Syrien till Irak.

Det var 2014 som Skråmo och Gonzales lämnade Göteborg för att ansluta sig till IS i Syrien, tillsammans med sina då fyra barn. Paret fick ytterligare tre barn under tiden de levde i Syrien.

Sedan Skråmo och Gonzales dött i strider har deras barns morfar Patricio Galvez under en längre tid försökt få hem barnen till Sverige.

Efter en tids sökande berättade morfar Galvez i april att han tillslut hittat och fått träffa alla sju barnen.

– Det är underbart att få träffa dem och se verkligen att de lever. Men samtidigt oroande att de är så sjuka och att de inte får den hjälp de behöver i lägret, sade han då till Expressen.

Galvez tidigare planer har varit att ta barnen till ett sjukhus för en ordentlig undersökning när de väl kommit till Irak. Det för att barnen ska få en chans att förbättra sin hälsa och därefter ordna med resehandlingar vid Sveriges konsulat.

Tidigare har det chilenska parlamentet krävt att Sverige ska ta hem barnen, det kan du läsa mer om här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela