Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

5 tecken på att du är dålig att kyssas – omedvetet

- 18/06/2019, 22:30

Kan du kyssas? Kanske tror du att du är värsta superkyssaren men i själva verket inte är så vass? Nyheter24 listar fem tecken på att du är en riktigt risig kyssare, utan att du vet om det.

Så, för att visa sin kärlek kan man ju bland annat kyssas. Men hur tokigt blir det inte om du visar kärleken och är riktigt dålig på att kyssas? Mindre skoj.

Det är ju så mycket som kan bli bra men också så mycket som faktiskt kan gå fel när du kysser någon. En riktigt risig kyss kan faktiskt döda attraktionen för en annan person helt och hållet.

En studie som publicerats i Journal of Evolutionary Psychology visar att hela 60 procent av deltagarna i undersökningen tappat intresset för en person efter en dålig kyss.

Nyheter24 listar fem vanliga egenskaper hos personer som är dåliga på att kyssas. Kanske är du en av dem? Det är ingen fara, vi ger dig även tips på hur du undviker dem.

1. Ouppmärksam

"Jaha, på vilket sätt då?" tänker du nu. Jo, att kyssas är man ju faktiskt två om. Så om du gillar något är det positivt om även den du kysser också tycker om samma sak. 

Genom att uppmärksamma hur personen du kysser vill ha det, exempelvis stil och rörelser, så blir det förhoppningsvis en roligare historia!

– Att kyssas är som att dansa med dina läppar, sade social- och personlighetspsykologen Jeremy Nicholson tidigare till Web MD. Han fortsätter:

– Du måste läsa av din partner och ta reda på vilken typ av kyss som hen är intresserad av.

2. Dålig andedräkt

Detta kanske inte är värsta överraskningen dock. Men att dålig andedräkt är det största tecknet på en dålig kyssare kanske är en nyhet? Detta menar i alla fall National Today

Osäker på om du luktar illa? Ta ett tuggummi!

3. Ingen kommunikation

Som i många andra fall är det bästa sättet att ta reda på sanningen att fråga. Att be om lite kyss-feedback från sin partner är inget att skämmas för – tvärtom! 

– I stället för att gissa, det visar styrkan och nivån på förtroende som finns i ett förhållande när vi kan kolla av med varandra om vad som är bra och inte", säger Dana McNeil, äktenskaps- och familjeterapeut i San Diego, till Insider.

Genom att inte snacka med varandra kan det alltså bli supertokigt. Så det är lika bra att börja prata – det kan vara ovärderligt.

4. Intensivt – för snabbt

I många fall föredras en kyss att börja långsamt. Drar man igång en snabb propeller direkt kan man uppfattas som en sämre kyssare. Detta menar i alla fall Antonia Hall, expert inom sex och samlevnad, på sin hemsida

Hon skriver vidare: "Det är viktigt att möta läpparna med precis rätt mängd tryck och begränsa bytet av saliv. Om personen du kysser torkar bort saliv från munnen med handen är det ett dåligt tecken".

5. Lutar huvudet i fel riktning

Enligt forskning så lutar de flesta sitt huvud till höger när de kysser någon. Men detta kan faktiskt ändras beroende på vem som initierar kyssen. Är hen vänsterhänt kan det vara större chans att det lutas åt vänster vid en kyss. 

Men vad händer om du lutar dig åt fel håll? En studie har faktiskt visat att när någon lutat sitt huvud åt motsatt håll än sin kyssmottagare så har motparten blivit riktigt obekväma. 

Så, om du tvivlar på åt vilket håll du ska luta huvudet: låt din partner leda och luta sedan åt samma håll som hen. 

Källa: Insider

Har du koll på vad som händer i kroppen när du pussas? Nyheter24 har såklart tagit reda på det och det kan du läsa mer om här.