Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter polisens kyliga svar till Trump – kontot stängdes ner

- 20/07/2019, 12:10 -

Många vill lägga sig i häktningen av ASAP Rocky, däribland den amerikanska presidenten Donald Trump, som skriver om fallet på sin Twitter. Det fick den svenska polisen att reagera – men inte utan konsekvenser.

Det är många stora kändisar som visat sitt stöd och engagemang för ASAP Rocky, som fortfarande sitter häktad i Sverige efter att åklagaren begärt mer tid.

De flesta har nog inte kunnat undvika uppståndelsen kring världsstjärnans häktning.

Presidenten vill se ASAP friad

Nu har en av världens mäktigaste personer tagit saken i egna händer.

"Jag kommer ringa Sveriges väldigt talangfulle statsminister och se vad vi kan göra", skriver USA:s president Donald trump på sin Twitter.

Bildkälla: Twitter
Bildkälla: Twitter

Det var rapparen Kanye West som startade diskussionen med presidenten, då de enligt medier är goda vänner.

"Pratade precis med Kanye West om fängslandes av hans vän ASAP Rocky. Jag kommer ringa Sveriges väldigt talangfulle statsminister och se vad vi kan göra för att hjälpa ASAP Rocky. Många människor skulle vilja se att det här löser sig snabbt", lyder presidentens tweet.

Svar från svensk polis

Men det är många som ställer sig kritiska till makthavarens uttalande.

Några som till och med gav svar på tal var det största, svenska poliskontot på Twitter, "YB Södermalm".

Bildkälla: Twitter
Bildkälla: Twitter

"Ursäkta herr president, men du måste respektera och vänta på att det svenska rättsväsendet hanterar ärendet. Sveriges statsminister kommer inte lägga sig i. Och det borde inte du heller göra", skriver kontoinnehavaren Viktor Adolphson kyligt till svar.

Kontot stängdes ner

Efter att polisen svarade Trump, så startades många diskussioner. 

Men under lördagsmorgonen kunde Viktor Adolphson se att kontot tillfälligt hade blivit avstängt.

– Jag har inte fått någon förklaring till varför, det har aldrig hänt tidigare. Men Trump har ju många fans, så min teori är att vissa av dem har anmält mitt konto, berättar han för Aftonbladet.

Tycker du att Trump har rätt att lägga sig i?