Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lydia tappade godis i taxin – fick böta nästan 1000 kronor

- 28/07/2019, 18:49

Lydia, 24, missade att plocka upp några godisbitar som hade fallit ner på golvet i Uber-bilen. Notan från föraren blev minst sagt saftig.

Lydia Williams, från Storbritannien, fick betala för den "röran som krävde professionell städning" – som Uber valde att uttrycka det. 

Vad hamnade då notan på? Jo, motsvarande 940 svenska kronor. Detta efter att omkring 20 "skittles"-godisar hamnat på taxibilens golv och lämnats kvar. 

Delade på Twitter

Lydia och hennes pojkvän var påväg hemåt efter en utekväll. När hon blev medveten om den straffavgift som hon ålagts gick hon ut med händelsen på Twitter. 

Godisbitarna som blev kvar på taxibilens golv. Bildkälla: Twitter

”Kan inte fatta att de gör så här, att jag fått en bot på 940 kronor från Uber för den 'allvarliga situationen' med några godisbitar på golvet”, skriver hon. 

Uber har svarat Lydia om händelsen i ett mejl. 

”På grund av allvaret i den här olyckan, under er färd, har en städningsavgift på 940 kronor tillagts. Vi har bifogat en bild från incidenten i meddelandet", fick hon till svar. 

Blandade reaktioner

Samtidigt som de flesta tycker att avgiften var väl så hög – tycker andra på Twitter att Lydia och hennes pojkvän borde ha varit försiktigare. 

”Summan är larvigt hög men varför plockade ni inte upp godiset?", och ”Tycker ni att det är artigt att kasta runt ätbara saker i bilen?”, skriver två användare. 

Lydia Williams förstår inte att det kunde kosta så mycket. Bildkälla: Twitter

"Bilen är förarens arbetsplats"

En talesperson från Uber har också talat med Mirror om incidenten. 

– Bilen är förarens arbetsplats och all skada eller röra som orsakas kan påverka deras möjlighet att jobba, säger personen.

Och fortsätter:

– När en förare kräver en städningsavgift måste de delge oss detaljer från resan, med bilder och ett kvitto på utförd städning.

Mer nyheter: Uber Eats förare hittades onanera efter matleverans 

Har du åkt med Uber?