Måndag 29 Nov
Stockholm

Ungt par riskerar fängelse – efter fejkad graviditet

Brott, Fejk, Graviditet
Ungt par riskerar fängelse – efter fejkad graviditet. Foto: Facebook

Ett par i 20-årsåldern står åtalade för bedrägeri. Detta efter att de fejkat en graviditet och sedan sagt att barnet dött, något som gjorde att folk skänkte pengar till dem – pengar som givarna trodde gick till en begravning. Nu riskerar paret fängelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det amerikanska paret, Kaycee, 23, och Geoffery, 27, står åtalade för bedrägeri efter att ha bedragit sina närmsta vänner och familj. 

Brottet? De fick vänner och familj att skänka pengar till ett barn som aldrig funnits, rapporterar Inside Edition. 

"Graviditeten"

De som kände Kaycee trodde att hon var gravid – i självaste verket var det hela bara ett bedrägeri för att få pengar. 

I fjol publicerade hon flera foton av sig själv på Facebook där hon berättade att hon var gravid, samtidigt som hon visade upp bilder på magen.

I maj i år arrangerade Kaycees vänner en babyshower där de firade att barnet snart skulle komma. Men efter den dagen hördes inget från varken Kaycee eller hennes man Geoffery, något som Kaycee senare sa hade berott på att hon vilat under den sista tiden av graviditeten. 

Den tredje juli meddelade paret att de fått en liten son, Easton, men som tragiskt hade dött kort efter födseln. 

Dödsannonsen: "Åkte till sitt himmelska hem"

I en dödsannons som publicerades i The Tribune-Democrat skrev paret att pojken föddes på Conemaugh Memorial Hospital. De skrev att deras son var 43 centimeter lång och vägde 3,2 kilo när han föddes och att "han var med oss i drygt fem timmar innan han åkte till sitt himmelska hem"

Annonsen har nu raderats.

Bad om pengar till begravning 

Efter att paret lagt ut en dödsannons skapade de en insamling på GoFoundMe, där de bad om pengar till Eastons begravning. De publicerade en bild på något som visade sig vara en docka, men som de hävdade var deras döda son, och som alla andra trodde var deras son.

"Vår son Easton föddes med vätska i lungorna och avled bara några timmar efter att han föddes", stod det på samlingssidan.

De publicerade bilder på "nyfödda sonen". Bildkälla: Facebook

Totalt donerades nästan 5 000 dollar, cirka 50 000 svenska kronor, till dem. Dessutom fick paret flera gåvor.

Med de 5 000 dollarna arrangerade paret ett minnesmärke och alla fick höra att deras son kremerats. 

Misstankarna om bedrägeri

Den första som kom att misstänka paret för bedrägeri var Cynthia Dilascio, tjejen som arrangerade babyshowern. Hon hörde av sig till krematoriet där parets son skulle ha kremerats, men de berättade att de aldrig hört talas om pojken. 

Hon underrättade då polisen och de sa att sjukhuset inte hade några papper på pojken. 

Kan få fängelse 

Under förhör har Geoffrey berättat att han inte var på sjukhuset när Easton påstås ha fötts. Kaycee har berättat att hon släpptes från sjukhuset strax efter. 

Polisen tror nu att paret förfalskade både graviditet och förlossning för att få pengar och gåvor. Under en genomsökning i parets hem hittades dockan som ska ha varit "Easton" på alla Facebook-fotona. Även urnan hittades. 

I oktober ska paret infinna sig i domstolen då de står åtalade för bedrägeri, rapporterar Inside Edition. Döms paret riskerar de fängelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela