Sex av rymlingarna är fortsatt på fri fot.
Tolv personer rymde från Migrationsverkets förvar. - Foto: Marcus Ericsson/TT, Johan Nilsson/TT

Tolv personer rymde från Migrationsverkets förvar

Natten till söndag rymde tolv personer från Migrationsverkets förvar i Märsta norr om Stockholm. Personerna tog sig ut genom att krossa ett fönster.


Händelsen utspelade sig vid 03-tiden under natten mot söndag. Innan de tolv personerna krossade fönstret hade de barrikaderat sig på ett rum.

Tre av rymlingarna kunde snabbt fångas in. Vid 08-tiden på morgonen kunde ytterligare tre personer fångas in. Men resterande sex personer är fortfarande på fri fot.

Stora resurser avsattes

– Vi har omhändertagit sex personer i avvaktan på beslut från Migrationsverket. Men de kommer att begäras åter till förvaret, säger Mats Almquist, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till Expressen.

Polisen har under natten avsatt stora resurser för att få tag på rymlingarna. Man har bland annat använt sig av hundpatruller.

– Vi har haft ett stort antal resurser, uppåt 30 enheter, säger Mats Almquist.

Han berättar också att det är ovanligt med så pass stora resurser i den här typen av ärenden. Men på grund av en trafikinsats så var många polisenheter i närheten av en slump.

Antalet polisresurser minskade dock vid 08-tiden.

– Vi har börjat trappa ner men några resurser finns kvar om någon dyker upp. Vi söker delvis aktivt men i mycket mindre skala än tidigare, säger Mats Almquist.

Ofarliga rymlingar

Han menar också att ingen av rymlingarna anses vara farlig. Brottsmisstanke finns dock i och med det krossade fönstret, men själva rymningen är inte olaglig.

Det är fortfarande oklart varför de tolv personerna valde att rymma.

– Man kan hamna i förvar av olika orsaker, men det vanliga är att man ska utvisas. Exakt varför de här har varit i förvar vet jag inte, säger Mats Almquist till Expressen.

Mer nyheter: Leif GW Persson om mordförsöket på kändisadvokaten: "I princip uppklarat"

/
/
Relaterat
Senaste nytt

Peter Forsbergs skada kunde kostat honom livet: "Ganska stor operation"

Orsa: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En bilist har gått av vägen och voltat", skriver polisen på sin hemsida.

Systembolagets hösttips – det ska du dricka till 5 klassiska svamprätter

Svampsäsongen är här och med det också antalet rätter gjorda på den egenplockade svampen. Men den stora frågan är vad man ska matcha till rätten och hälla i glaset.

Ryssland: Ny drönarattack av Ukraina

En ukrainsk drönare har slagit ner i den ryska staden Kursk, omkring nio mil från den ukrainska gränsen, hävdar ryska myndigheter.

Polisen i Österåker rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En bilist har kört av vägen i Roslags-Kulla.", skriver polisen på sin hemsida.

Dödssiffran stiger efter fabriksbrand

1 timme sedan
Dödssiffran har fortsatt stiga efter branden på en golfbollsfabrik i södra Taiwan. Totalt har nio personer omkommit efter att ytterligare två personer bekräftats döda. Fyra av de döda ska vara brandmän.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.