Trollhättan google maps
Det misstänkta föremålet har hittats vid en skola vid Trollhättan i Göteborg. - Foto: Foto: Johan Nilsson / TT, Google Maps (Montage)

Stort polispådrag i Trollhättan – skola utrymdes

Ett misstänkt farligt föremål har påträffats på Torngatan i Trollhättan. Delar av en skola på Skogshöjden utrymdes.


Polisen fick på tisdagsmorgonen vid 06:30-tiden in ett larm om ett misstänkt farligt föremål. Polisens presstalesperson Ulla Brehm säger till Expressen att det är en man som har hittat vad han tror är ett farligt föremål. Föremålet hade mannen hittat utomhus och larmade då genast polisen. 

Enligt polisen är nationella bombgruppen är på plats. En avspärrning har upprättats och några närliggande lägenheter evakuerats.

Enligt uppgifter till SVT har även delar av en skola på Skogshöjden utrymts. Det är eleverna i årskurs 7-9 på Skogshöjdens skola som har utrymts. Vivan Komstadius, är kommunikationschef vid Trollhättans stad säger till SVT att eleverna förflyttas till en annan skola i närheten, där de kan bli hämtade av sina föräldrar. 

Klockan 08:57 inleddes en förundersökning gällande grovt olaga hot samt brott mot brandfarliga och explosiva varor. 

Polisen uppger på sin hemsida att de kommer att göra ett antal övriga insatser: 

  • När föremålet är omhändertaget kommer polisen att påbörja informationsinsatser i området.
  • Polisen kommer att finnas på plats med trygghetsskapande åtgärder kring skolan och i området under dagen.
  • Dörrknackning kommer att ske i området.
  • Polisen kommer att göra en teknisk undersökning på plats.
  • Polisen har en dialog med skolledningen.

Polisen uppdaterar sin hemsida klockan 10.32. De skriver att det misstänkt farliga föremålet är säkrat. Föremålet kommer att undersökas av tekniker innan det forslas bort från platsen. 

Föremålet hittades i en bil. Bilen kommer att tas i beslag för teknisk undersökning. Ingen person har kommit till skada.

Polisen uppdaterar sin hemsida 11.23 och skriver att avspärrningarna är borttagna, teknikerna är klara och bilen är bärgad. Polisen kommer att finnas kvar i området och knacka dörr för att prata med boende i området. 

Tips och uppgifter som kan vara av värde för polisens utrednings- och spaningsarbete kan ringas in till 114 14.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bor du i Trollhättan?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.

Ukraina: 37 000 människor kan saknas

Nästan 37 000 människor – civila och soldater – uppskattas vara saknade sedan februari 2022 i Ukraina. Det verkliga antalet kan dock vara mycket högre, varnar landets människorättskommissionär Dmytro Lubinets.

Utsläpp från myndigheters tjänsteresor ökar

Utsläppen från svenska myndigheters tjänsteresor ökade mellan 2022 och 2023. Men nivån på utsläppen ligger fortfarande mycket lägre än året före pandemin.

Krock mellan bil och malmbil utanför Pajala

En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha krockat med en lastbil utanför Pajala, uppger polisen.

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

1 timme sedan
Parlamentet i Georgien har röstat för att gå vidare med ett kontroversiellt lagförslag med röstsiffrorna 78–25. Lagförslaget, som gör att organisationer med utländska kopplingar kan stämplas som att driva "främmande makts intressen", debatteras vidare under kvällen.