Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Moderaternas förslag: Sänk priset bensin och diesel

- 19/09/2019, 15:37 -

Moderaterna har inte varit lata med att producera förslag på sistone. Nu presenterar partiet ett förslag som handlar om att sänka skatten på bensin och diesel i Sverige.

Moderaterna har inte legat på latsidan med att presentera nya förslag som vållat debatt i Sverige. Några av förslagen som man presenterat är exempelvis att Systembolaget ska vara öppet alla dagar i veckan samt att public service ska börja ha reklam

Nu är man återigen ute i hetluften – gällande bensin och dieselpriset.

För höga kostnader på bensin och diesel 

Elisabeth Svantesson som är ekonomisk-politisk talesperson för Moderaterna går ut med att partiet vill ha en sänkt drivmedelsskatt: 

– Om man menar allvar med att hela Sverige ska leva, då måste man också möjliggöra för alla de som bor utanför större städerna att använda bilen, som de ju också är helt beroende av att göra. Just nu är kostnaden för bensin och diesel väldigt hög, säger Svantesson enligt SVT.

För att få bukt på de höga priserna vill man ta bort på den nuvarande överindexeringen på bensin- och dieselskatten – vilket hade inneburit en prissänkning med en krona per liter.

Skatten straffar folk på landsbygden

Moderaterna anser att den nuvarande skatten drabbar landsbygden hårdare än folk i stan eftersom personer på landet allmänt är mer beroende av bilen:

"Sverige behöver ta tag i klimatutmaningen där den är som störst – i stället för att pressa igenom symbolpolitiska skattehöjningar som slår hårdast mot landsbygden", skriver Moderaterna enligt SVT.

Läs även: Moderaternas nya plan : Inför reklampauser i SVT och SR

Tycker du priset för bensin och diesel är för högt?