Systembolaget Moderaterna
Moderaterna vill ha söndagsöppet på Systembolaget. - Foto: TT

Moderaterna: Låt Systembolaget vara öppet på söndagar

Låt Systembolaget vara öppet på söndagar. Ja, det tycker Moderaterna är en riktigt bra idé. Nu ska partistämman ta ställning till idén.


Det är tre år kvar till nästa val, men redan nu har de olika partierna börjat jobba för att få just din röst. 

Och idag kommer ett utspel från Moderaterna som säkert kommer att skapa stor diskussion närmsta tiden – Ulf Kristerssons parti vill ha söndagsöppet på Systembolaget. 

– Jag tycker att det är rimligt att människor själva får bestämma när i veckan man ska köpa alkohol. Det är i grund och botten vår utgångspunkt”, säger Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer i en kommentar till Sveriges Radio. 

Moderaternas Gunnar Strömmer vill att det ska bli lättare att gå till bolaget (Henrik Montgomery/TT)

Nu ska Moderaternas partistämma ta ställning till förslaget, men idén om att kunna köpa bira och sprit på söndagar lär ha brett stöd i Moderaterna. 

Ungdomsförbundet Muf har drivit frågan under en längre tid, och redan förra året gick Muf-ledaren Benjamin Dousa ut i en debattartikel i Nyheter24 och skrev så här: 

”I nästan hela den fria världen går det att köpa alkohol i vilken matbutik som helst, vilken dag som helst. Men inte i Sverige. Här har staten omyndigförklarat oss invånare att själva kunna fatta denna typ av beslut - här kan vi inte ens handla på systembolaget på röda dagar. Det är orättvist och fel. ”

STOR LISTA: Här är de 20 mest sålda ölen på Systembolaget

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha söndagsöppet på bolaget?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Förlust för SJ

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Postnords vd Annemarie Gardshol tjänar 935 000 kronor i månaden. Hennes höga lön och extrema löneökning har fått hård kritik från brevbärarna. "Hur rättfärdigar hon sin lön", skriver de i ett upprop.

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

1 timme sedan
Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

1 timme sedan
Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

1 timme sedan
USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Polisen i Vilhelmina rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på E45, nordost om Vilhelmina.", skriver polisen på sin hemsida.