Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är Greta Thunbergs nya superpris

- 21/11/2019, 15:29 -

Framgångarna har haglat över Greta Thunberg det senaste året. Nu har hon fått ett nytt pis för hennes otroliga jobb för klimatet.

Greta Thunberg korsar just nu Atlanten på den 48 fot långa katamaranen La Vagabonde. Just nu befinner hon sig mitt ute till havs och hoppas kunna hinna i tid till klimatmötet COP25 i Madrid. 

Greta seglar just nu över Atlanten.
Greta seglar just nu över Atlanten. Bildkälla: Rob Ostermaier/The Virginian-Pilot via AP / TT

Hon har också belönats på nytt för sitt otroliga arbete för klimatet som startade som en skolstrejk utanför riksdagen. Den här gången är det KidsRights Foundation som gett henne ett internationellt fredspris för barn för sitt arbete i kampen mot klimatförändringar.

Prispengarna

En person som också fått priset i år är fredsaktivisten Divina Maloum, 15, från Kamerun. Tidigare har Malala Yousafzai fått priset. 

Tillsammans med äran vinner hon 100 000 euro som ska investeras i projekt kopplat till vinnaren. 

Eftersom Greta befinner sig till havs har hon inte kunnat ta emot priset personligen men har skickat en hälsning där hon säger att otroligt tacksam och hedrad, skriver norska Dagbladet

Är du nyfiken på hur Greta underhåller sig på båtresan. Läs mer om vilket sällskapsspel hon spelar här