Torsdag 26 Maj
Stockholm

Flera SD-politiker vill avskaffa public service – partiet säger nej

SD vill slopa public service.
SD vill slopa public service. Foto: Martina Holmberg/TT, Janerik Henriksson/TT

Sverigedemokraterna har under helgen haft sina landsdagar i Örebro. En av debatterna handlade om public service.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Avskaffa public service och utred en försäljning av SVT2 och P3, det tyckte ett antal SD-politiker under partiets landsdagar i Örebro.

"Vi behöver inte pappa staten"

– Staten vill fortfarande tvinga dig att betala för något som du kanske inte vill ha, inte vill titta på. Vi är vuxna nog att välja vad vi ska titta på tv och lyssna på radio, vi behöver inte pappa staten för det, förklarade det skånska SD-ombudet Pontus Andersson.

Flera stödjer tanken om avskaffning

Andersson fick stöd från andra SD-ombud runt om i landet. Christian Lindefjärd, en av Sverigedemokraternas ombud från Stockholm, tog frågan ett steg längre:

– Den så kallade opartiskheten i public service är ett skämt. Låt det här bli ett lämmeltåg från Oxenstiernsgatan (gatan där SVT och Sveriges Radio ligger reds anm) till Arbetsförmedlingen.

Finn Lundström från Ungsvenskarna tyckte även han att public service inte alls borde finnas kvar, och sade under debatten att han tycker att partiet borde "riva byggnaden och salta jorden".

Partiledningens nej

Men på söndagseftermiddagen stod det klart att partiledningen, som inte tyckte att ett avskaffande var någon bra idé, vann omröstningen.

SD vill alltså att public service ska vara kvar, men att kostnaderna ska minska.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela