Bråk utbryter mellan Westerlund Snecker och Marttinen efter en debatt om "Särskild debatt om verkställighet av utvisning av personer som utgör säkerhetshot".
Bråk utbryter mellan Westerlund Snecker och Marttinen efter en debatt om "Särskild debatt om verkställighet av utvisning av personer som utgör säkerhetshot".

Här utbryter bråk mellan Vänsterpartiet och SD: "Ni hatar feminister"

Under en debatt mellan Vänsterpartiets Linda Westerlund Snecker (V) och Adam Marttinen (SD) om säkerhet så blir stämningen hätsk och leder fram till personangrepp. Talmannen blir då tvungen att avbryta och ryta ifrån.


Under en debatt om säkerhet idag utbröt bråk mellan Linda Westerlund Snecker (V) och Adam Marttinen (SD) efter att stämningen blivit hetsig. Talmannen Andreas Norlén (M) var tvungen att ingripa när Marttinen beskrev Snecker som "dravlet och pinsamheten i Sveriges riksdag personifierad".

Bråket uppstod när Marttinen inledde genom att säga att Vänsterpartiet och Westerlund Snecker gör en felaktig klassanalys angående hur terrorism uppstår. Detta ledde fram till att Westerlund Snecker svarade skarpt och en hätsk stämning uppstod därefter.

– Jag tycker att det är intressant att Sverigedemokraterna har väldigt mycket gemensamt med våldsbejakande jihadism. Ni hatar feminister, bögar, flator, klimataktivister, säger Westerlund Snecker. 

Marttinen svarar på tal på Westerlund Sneckers angrepp. 

– Här har vi dravlet och pinsamheten i Sveriges riksdag personifierad, Linda Snecker Westerlund, säger Marttinen. 

Talmannen Andreas Norlén kände sig då tvinga att gå i och lugna ner stämningen lite. 

– Jag vill erinra om att vi ska undvika personangrepp av det slaget i Sveriges riksdag, säger Norlén.

MER: Jeremy Clarkson till ny attack mot Greta Thunberg: "Hon är en idiot!"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Marttinen eller Westerlund Snecker?