Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kravet: ”Skriv ut” onani mot stress

- 01/12/2019, 20:06

Om ett brittiskt företag får sin vilja igenom, så kommer läkaren kunna skriva ut "onani" som behandlingskur till de patienter som upplever stress. Det är sexleksaksföretaget LELO som kommer med förslaget. De menar att det bör ingå i ett hälsoprogram.

Ett sexleksaksföretag har lämnat in ett ganska så ovanligt förslag till Storbritanniens hälsodepartement. 

Ingå i ett hälsoprogram

Företaget, vid namn LELO UK, vill att de ska göra det möjligt för läkare att "skriva ut" onani till de patienter som känner sig stressade och har ångest.

Detta ska enligt LELO UK vara en del utav ett större hälsoprogram.

Använts på 70-talet

Men även om idén känns annorlunda, så är det inte första gången som "utskriven" onani varit på tapeten.

På 1970-talet användes det faktiskt som en kur för att behandla "hysteri", en diagnos för kvinnor med ångest, sömnsvårigheter, nervositet, aptitlöshet och andnöd.

Flera positiva effekter

Flera studier har visat att onani har positiva effekter gentemot stress, sömn och ger dessutom ökade endorfiner.

– Meningen med sådan njutning är att vi ska må bra. Att onanera har positiva fördelar för vår hälsa på olika sätt, bland annat frisättning av hormonet oxytocin, vilket kan sänka våra kortisolnivåer, men också att vi lär känna våra kroppar och bygger sexuellt självförtroende, berättar Kate Moyle som är sexterapeut på LELO, till Mirror.