Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

20-årig man häktas för mordet Emilia Lundberg, 20

- 06/12/2019, 11:45 -

Den 3 december hittades försvunna Emilia Lundberg, 20, avliden i Tollarp, Skåne. En man begärdes under fredagen häktad för sannolika skäl misstänkt för mord. Kort därpå påbörjades häktesförhandlingarna. Det beslutades att mannen häktas för mord.

20-åriga Emilia Lundberg hittades under tisdagen den 3 december död av dykare vid Vramsrån, Skåne, efter att familjen anmälde henne som försvunnen den 22 november.

Hon hade då varit försvunnen i 11 dagar.

Emilia ska ha setts lämna sin lägenhet i Tollarp, Skåne med en "kraftigt byggd" man, i riktning mot E22:an på Odenvägen.

Det var det sista någon såg av Emilia och kort därefter stängdes hennes mobiltelefon av.

Nekar till brott

Under fredagen begärdes en 20-årig man häktad för sannolika skäl misstänkt för mord på Emilia.

Chefsåklagare Jenny Lindell har tidigare meddelat till TT att mannen förnekar brott.

Klockan 11 under fredagsförmiddagen påbörjades häktesförhandlingen i Kristianstads tingsrätt.

Mannen häktas

Beslutet togs runt klockan 11.30 under fredagen.

Chefsåklagaren yrkade på att mannen häktas på sannolika skäl misstänkt för mord mellan den 22 november och 3 december och att det finns en hög risk för att mannen undanröjt bevis.

Kroppen hade många skador, varpå chefsåklagare Lindell menar att obduktionen har en avgörande del för att få 20-åringen häktad.

– Den muntliga uppgiften jag fått från rättsläkare är att skadorna är sådana att hon inte kan ha orsakat dem själv, berättar chefsåklagaren vidare i förhandlingarna.

Hon yrkade även på att han ska beläggas med restriktioner.

"Han är lika förtvivlad som alla andra"

Advokaten till den 20-åriga mannen Melka Kjellberg berättar att mannen fortsatt nekar till brott och att det därav inte finns grund till häktning.

– Han förnekar brott. Han är lika förtvivlad som alla andra över det här, berättar advokaten.

Kristianstad tingsrätt beslutade dock att mannen ska häktas misstänkt för mord och genomgå en psykiatrisk undersökning, skriver Aftonbladet.

LÄS MER: Misstänkta mordet på 20-åriga Emilia Lundberg – här är allt vi vet