Tisdag 27 Jul
Stockholm

Nya iPhone-ryktet förvirrar – detta kan komma att försvinna helt

Har du hört det senaste ryktet om de nya iPhone-modellerna?
Har du hört det senaste ryktet om de nya iPhone-modellerna?. Foto: Shutterstock

Teknikjätten Apple har upprört många när de kommit med drastiska förändringar i sina produkter. Denna gång är inte ett undantag – det ryktas nämligen att en väldigt viktig funktion kan komma att helt försvinna på de nya telefonmodellerna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

De flesta av oss minns kalabaliken som härjade på internet när Apple, år 2016, gick ut med nyheten om att nästkommande iPhone inte skulle erbjuda det runda uttaget för hörlurar.

Det tar inte slut där.

Tar bort laddningsuttaget

Snart kan elektronikjätten skapa tumult igen.

Ming-Chi Kuo, en analytiker på Apple, förutspår i en rapport att företaget helt kan komma att ta bort laddningsuttaget på de iPhone-modeller som släpps år 2021.

De nya telefonerna kommer alltså endast kunna ladda batterierna trådlöst.

"Trådlös upplevelse"

Enligt Kuo vill Apple skapa större skillnader mellan de nya och gamla telefonmodellerna.

"Vi förväntar oss att de senaste modellerna kommer utesluta laddningsuttaget och skapa en helt trådlös upplevelse" skriver Kuo i en rapport.

Skulle företaget välja att gå den trådlösa vägen, så kommer det att påverka många andra tidigare Apple-produkter. Hörlurar med sladd skulle blir helt oanvändbara för de nya modellerna.

Laddningsmatta

Diskussionen är i full gång gällande Apples beslut att återinföra "laddningsmattan", vars premiär tidigare i år fick avbrytas på grund av förseningar i produktionen, skriver Mashable.

Gäller bara de dyraste modellerna

Gällande konsumenternas ilska kring företagets beslut att ta bort det runda uttaget för hörlurar, menar Kuo att detta beslut bara kommer att beröra iPhone "Pro", alltså de dyraste modellerna.

Men oavsett om ryktet stämmer eller inte, så är det ju trots allt ett tag kvar.

Tills dess kan vi nog hålla oss lugna, eller hur?

Låter det som ett bra beslut av Apple?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela