Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD-toppen Simon Alm stängs av: "Anser sig vara odödlig"

- 16/12/2019, 20:08

Simon Alm, Sverigedemokraternas ordförande i Uppland, stängs av. Detta i väntan på en utredning som ska avgöra om han ska sparkas ut ur partiet eller inte.

Bråken inom Sverigedemokraternas partidistrikt i Uppland har pågått i flera år och skarp kritik har riktats mot distriktsordförande Simon Alm

Han är regionråd i i region Uppland och gruppledare för SD i kommunfullmäktige. Men även nationellt har han varit en frontfigur

"Blivit avstängd"

Nu har dock kritiken mot honom växt sig så pass stark att han fråntas sitt medlemskap i partiet, vilket UNT var först med att rapportera om. 

– Det stämmer att partiet öppnat ett personärende mot Simon Alm. I samband med detta har han även blivit avstängd, säger David Perez, tillförordnad vice ordförande för SD Uppland till Expressen.

Vidare så säger han att det rör sig om en "intern angelägenhet" som partiet i nuläget inte vill kommunicera i media.

Avstängningen sker i väntan på en personutredning – som kan leda till att Alm utesluts helt och hållet.

SD:s partistyrelse fattar besluten om personärenden och deras nästa möte hålls i slutet av januari. 

"Anser sig vara odödlig"

Under tiden får Alm inte delta i någon partiverksamhet överhuvudtaget och får inte företräda SD i parlamentariska sammanhang. 

I ett försök att sparka ut Alm har SD Knivsta skrivit följande: 

" Simon Alm anser sig vara odödlig och det är lätt att tror att han är bra men det dom inte vet och som inte heller vi såg till en början är att hans mål inte är goda. Simon Alm anser sig stå över partiets stadgar och regler", enligt Expressen.

Läs mer: Tidigare SD-toppen Kristina Winberg om tiden i partiet: "En sekt"
Läs mer: Åkesson bjuder in Gardell: "Kan lära mig något av dig"