Reynhard Sinaga döms till livstids fängelse för 136 våldtäkter

- 07/01/2020, 11:52 -

Reynhard Sinaga, 36, som är bosatt i Manchester i Storbritannien har dömts till livstids fängelse för 136 våldtäkter. Sinaga har kallats för den mest fruktade våldtäktsmannen i brittisk historia.

Reynhard Sinaga dömdes i måndags i Manchester Crown Court för 159 sexbrott, varav 136 av dessa är våldtäkter. Mannen har lurat med sig män utanför nattklubbar och barer i Manchester till sin lägenhet på Princess Street, uppger BBC.

BLIR INTE UTSLÄPPT FÖRRÄN OM MINST 30 ÅR

Väl framme i lägenheten har Sinaga drogat och sedan gått till attack mot offren samtidigt som han filmat hela händelseförloppet.

Domaren angav att straffet för Reynhard Sinaga skulle bli livstids fängelse och menade att han inte ska bli utsläppt förrän om minst 30 år.

MÖRKERANTALET FÖRMODLIGEN STORT

Sammanlagt har fyra olika rättegångar ägt rum mot Sinaga som blivit dömd för 136 våldtäkter, åtta fall av våldtäktsförsök, 14 fall av sexuella övergrepp och ett fall av penetrerande våldtäkt. 

Polisen har sagt att de inte har kunnat identifiera ytterligare 70 offer från filmerna och att mörkerantalet förmodligen är stort.

DROGADE OFFREN MED GHB

Reynhard Sinaga har nekat till anklagelserna. Han menar att alla männen hade gått med på att filmas medan de låtsades sova.

Innan han förgrep sig på offren så drogade han dem tills de var medvetslösa. När männen vaknade hade de inget minne av vad som hänt. 

Vid en av rättegångarna hade domaren sagt att hon var säker på att Sinaga hade använt drogen gamma-hydroxibutansyra, GHB. 

Våldtäkerna trots ha pågått i över tio år. Rättegången tog 18 månader och utfallet blev att Reynhard Sinaga dömdes skyldig på alla anklagelser.

LÄS MER: Norrmalmstorgsdramat: Detta gör Clark Olofsson idag

Har du hört talas om fallet?