Janne, 41, ville avsluta sitt liv men räddades – efterlyser nu sin livräddare

2016 såg Janne Heffler ingen annan utväg än att avsluta sitt liv. Allt var ett kompakt mörker. Han drack stora mängder alkohol och la sig i en snödriva. Men någon kom till undsättning...


I ett inlägg på Facebook söker nu Janne Heffler från Gävle den person som för fyra år sedan räddade hans liv, då han själv hade bestämt sig för att avsluta det.

Han var inne i en djup depression och såg ingen annan utväg. Janne hade bestämt sig för att det hela skulle se ut som en olyckshändelse. Han skulle dricka stora mängder alkohol och sedan somna in i en snödriva. 

Som tur är fick det hela en annan utväg. En person gick förbi och såg honom och ringde polisen. Janne blev omhändertagen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

"HÅLLIT MITT MÅENDE OCH MINA KÄNSLOR INOM MIG"

Till Nyheter24 säger Janne att livet under den tiden var ett kompakt mörker. 

– Under hela mitt liv hade jag hållit mitt mående och mina känslor inom mig, så allt jobbigt som hände lades på hög. När mamma dog 2015 exploderade tryckkokaren, säger Janne Heffler till Nyheter24.

LIVET IDAG

Idag mår Heffler bra och hans mående har förändrats avsevärt på fyra år.

– Idag mår jag riktigt bra. Förmodligen bättre än vad jag har gjort på 30 år. Jag har gått i terapi och jobbat mycket med mig själv. Förra året fick jag diagnosen bipolär typ två. Så nu får jag verkligen adekvat hjälp, säger Janne Heffler till Nyheter24.

Nu söker han sin livräddare via sociala medier. I gruppen "Du vet att du är från Gävle om..." har Heffler skrivit ett inlägg där han efterlyser sin livräddare. Händelsen ägde rum i Gävle. 

Janne avslutar inlägget med "Hör av dig, är du snäll. Jag vill ge dig en blomma och en semla. Minst!" 

Janne säger till Nyheter24 att han skulle vara nervös inför att träffa personen som räddat hans liv. 

–Men det skulle kännas väldigt bra. Som en punkt för den där perioden, säger Janne till Nyheter24.

Var det du som räddade Janne Hefflers liv? Då kan du kontakta honom här

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hjälper du till att sprida ordet så att Janne kan hitta sin livräddare?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Får bygga för att fånga in koldioxid

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Larm om trafikolycka, Hököpinge", skriver polisen på sin hemsida.

Man mördade bekant med sparkar och slag

En 42-årig man döms till 16 års fängelse för att ha mördat en man i 65-årsåldern i Mölndals kommun, skriver GP.