Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Emma, 33, berättade för företaget hon jobbade för att hon var gravid – nästa dag fick hon från jobbet

- 09/02/2020, 11:50 -

Emma Sylvén, 33, från Alingsås fick beskedet att hon blev uppsagd från sitt konsultuppdrag på byggföretaget Flexator i september. Dagen innan hade hon berättat för företaget att hon var gravid.

Ett år och sju månader jobbade Emma Sylvén som inhyrd målare på ett byggföretag Flexator i Alingsås, innan hon fick sluta. 

Den 17 september 2019 berättade hon för sin arbetsgivare att hon är gravid. Dagen efter kom beskedet att hon skulle sluta vid månadsskiftet. 

Emma valde att anmäla uppsägningen till Diskrimineringsombudsmannen och har mått dåligt sedan hon fick beskedet.

– Jag tycker att de har behandlat mig dåligt sedan jag berättade. Jag blev sjukskriven sedan oktober för att jag mått så kasst av sättet de gjort detta på, säger Emma Sylvén till Nyheter24.

"JAG VILL INTE TILLBAKA TILL FÖRETAGET NÄR JAG BÖRJAR JOBBA IGEN"

Emma Sylvén var inhyrd via bemanningsföretaget OnePartnerGroup AB i Göteborg, hon menar att Flexator, som hyrde in henne, borde ha berättat för henne tidigare att hon skulle få sluta.

– Jag anser att när jag berättade att jag var gravid den 16 september så kunde de ha nämnt att jag dagen efter skulle få sluta om de redan var klart då, säger Emma Sylvén till Nyheter24.

Angående hur Emma ser på framtiden berättar hon om tankarna att gå tillbaka till företaget. 

– Nu är mina planer att vara mammaledig. Jag vill inte tillbaka till företaget när jag börjar jobba igen. Jag lär få en massa skit för att jag har vågat anmäla, säger Emma Sylvén till Nyheter24.

"VI VÄLKOMNAR ATT DO GRANSKAR ÄRENDET"

Emma var inhyrd som snickare men började som målare hösten 2018. Hon menar att om det fanns för många målare så hade hon kunnat fortsätta som snickare.

Magnus Tinglöf är VD för Flexator – företaget som hyrde in Emma via OnePartnerGroup. Han skriver till Nyheter24 att de anpassar bemanningen efter trycket i produktionen, och att beslutet inte hade något med graviditeten att göra.

– Under 2019 har vi haft en nedgång i produktionen och därför har vi avbokat uppdrag och minskat antalet inhyrda med omkring 40 konsulter det senaste året, säger Tinglöf. 

Tingslöf berättar om i vilka situationer företaget säger upp personal och vad som avgör vem som får gå.

– När vi avbokar konsulttjänster på grund av produktionsnedgång så är det behov, kompetens och erfarenhet som styr, skriver Tinglöf. 

Tinglöf skriver vidare att han välkomnar att Diskrimineringsombudsmannen granskar fallet.

– Vi har haft dialog med bemanningsbolaget för att försäkra oss om att de agerat korrekt och vi välkomnar att Diskrimineringsombudsmannen granskar ärendet, säger han avslutningsvis.