Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu drar superstormen Dennis in över Sverige – vind och snö

- 14/02/2020, 22:28 -

På måndag kommer superstormen Dennis till Sverige. –Hårda till mycket hårda vindbyar på flera hål, säger Meteorologen Jon Jörpeland.

Nyheter24 har tidigare skrivit om när stormen Ciara drog in över Sverige och skapade stor förödelse på sina håll. I Storbritannien kändes Ciara av rejält med vindbyar i hela 40 meter per sekund.

Storm– och blåsäsongen är minst sagt här. Nu väntar Sverige nämligen på storm nummer två, stormen Dennis. 

STORMEN FÖRVÄNTAS KOMMA TILL SVERIGE PÅ MÅNDAG

I helgen kommer stormen "Dennis" att blåsa in över Storbritannien och sedan mot Danmark och tillsist till Sverige. Stormen förväntas komma hit på måndag.

Jon Jörpeland är Meteorolog på SMHI. Han säger att stormen främst kommer att beröra södra Sverige. 

– Vinden kommer att tillta och det blir hårda till mycket hårda vindbyar på flera håll, säger Jon Jörpeland till Nyheter24.

Samtidigt kommer det kunna bli stora nederbördsmängder i söder, men främst i västra Götaland. Men även i norra Sverige väntas snö.

KOMMER TROLIGTVIS UTFÄRDA EN VARNING UNDER SÖNDAGEN

Det är först och främst södra Sverige som kommer att beröras. Troligtvis kommer stormen att avta under tisdagen, men det kommer fortfarande att vara blåsigt i Götaland. 

Än så länge har SMHI inte gått ut med några stormvarningar och inte heller några så kallade risker för storm. 

Men troligtvis kommer en varning komma ut under söndagen, säger Jon Jörpeland.