Pastorn gick bort i corona efter att ha smittats av sjuka under en handpåläggning.
Pastorn gick bort i corona efter att ha smittats av sjuka under en handpåläggning. - Foto: Twitter/Akeremuna, Google Maps

Präst "botade" coronasjuka genom handpåläggning – dog själv i corona

En präst i Cameroon, Afrika, påstod sig kunna bota coronasmittade människor genom att lägga handen på dem och be. Kort senare gick han själv bort i covid-19.


Frankline Ndifor, 39, kandiderade i presidentvalet i Cameroon, Afrika, år 2018.

Han jobbar som pastor och har påstått sig kunna läka personer smittade av corona, genom att lägga handen på de smittade och be för deras tillfrisknad.

Inte långt efter började Frankline Ndifor få andningssvårigheter. Då kallades Dr Gaelle Nnanga in för att behandla pastorn.

Läkaren berättade senare att pastorn gick bort i covid-19 bara tio minuter efter behandlingen.

Frankline Ndifor. Bildkälla: Twitter/akeremuna

Kallades för profet

Hans följeslagare kallade honom för profet. När några läkare försökte nå fram till hans hem för att hämta hans kropp, så blockerades vägen av pastorns anhängare i åtta timmar. Polis tillkallades till platsen.

Ndifor var väldigt omtyckt. Han donerade mycket till folket, bland annat ansiktsmasker.

Befolkningen sjöng och bad för honom efter beskedet. Samma dag som han gick bort så begravdes han framför sitt hus.

Folk sjöng och dansade för prästen. Bildkälla: Facebook/Ruth Ebangue

Bad för många sjuka

En av hans följeslagare, Rigobert Che, berättade att "profeten" bad för honom och många fler som hade blivit diagnostiserade med corona, eller var misstänkta för att bära på viruset.

– Detta är en pastor som har lagt sina händer på de sjuka och hävdat att han botar covid-19. Om du, personen som påstår att du botar covid-19, är död, vad händer med de personer som drabbades av covid-19? Nu när han är död så vet jag inte hur personerna som han lade sina händer på kommer att bli friska, säger Che, enligt Daily Mail.

/
/
Relaterat
Senaste nytt

Allsvenska ledarstaben 2023: Han tjänar mest i IFK Göteborg

Kristinehamn: Polisen rapporterar om arbetsplatsolycka

"En man har råkat ut för en arbetsplatsolycka", skriver polisen på sin hemsida.

Flera döda i fabriksbrand i Taiwan

Minst fem människor har omkommit och över 100 har förts till sjukhus efter en brand följd av explosioner vid en golfbollsfabrik i södra Taiwan. Tre av dem som har bekräftats döda var enligt myndigheterna brandmän. Sökarbetet fortsätter efter flera personer som saknas.

Raset på E6: "Det som rör sig är leran"

1 timme sedan
Lera i jorden gör att skred förr eller senare inträffar, enligt experten Johan Kleman. Det här kommer inte som en blixt från klar himmel, säger han om raset på E6 i Stenungsund.

Ingen gripen efter dubbelmordet i Sandviken

1 timme sedan
Fortfarande har ingen gripits efter krogskjutningen i centrala Sandviken på torsdagskvällen, där en man i 20-årsåldern och en man i 70-årsåldern miste livet. Ytterligare två personer, en kvinna i 20-årsåldern och en man i 45-årsåldern, skadades i skottlossningen.

Gängledare hann fly innan fängelse stormades

2 timmar sedan
Venezuela uppgav i veckan att man tagit "full kontroll" över fängelset Tocorón som under lång tid styrts av det ökända kriminella gänget Tren de Aragua.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.