Tisdag 21 Sep
Stockholm

Paolos advokat: "Kommer att förneka brott"

​Thomas Martinson är Paolo Robertos försvarsadvokat.
​Thomas Martinson är Paolo Robertos försvarsadvokat. Foto: Janerik Henriksson/TT, Henrik Montgomery/TT

Utredningen kring Paolo Roberto har börjat innefatta oaktsam våldtäkt, vilket han inte delgivits misstanke om. Om så blir fallet så kommer Roberto att neka till eventuella misstankar om oaktsam våldtäkt, enligt försvarsadvokaten Thomas Martinson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Natten till den 15 maj greps tv-profilen Paolo Roberto i en sexköpsrazzia i centrala Stockholm.

Bara några timmar senare intervjuades han av TV4, där han erkände sitt sexköp.

Strax efter intervjun meddelade Åklagarmyndigheten att ärendet även kommer att utredas som oaktsam våldtäkt samt att kvinnorna misstänks ha varit utsatta för människohandel.

Anlitat advokat

Inför utredningen har Paolo Roberto anlitat försvarsadvokaten Thomas Martinson

Thomas Martinson. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

Martinson berättar för Dagens Juridik att Roberto kommer att neka till oaktsam våldtäkt, om så misstankarna finns.

– I det fall min huvudman i framtiden skulle blir delgiven misstanke om brott av den karaktären så kommer han förneka det, säger advokaten.

"Väldigt dåligt val i livet"

Han menar att det stämmer att Roberto erkände sitt sexköp för polisen under tiden han greps. Men huruvida det handlar om ett erkännande av oaktsam våldtäkt ställer sig Martinson tveksam till:

– Den intervjun är tydligen gjord med honom dagen efter, på morgonen, och jag menar ju att uttalanden från en person som redan sitter med ångesten i kroppen och kan se tillbaka på att det var kanske ett väldigt dåligt val i livet att gå till den här adressen och träffa den här kvinnan, inte kan läggas till grund för någonting.

Han hävdar att uppmärksamheten i media, tv och tidningar handlar om ett "omänskligt drev".

– Han har begått ett misstag, som han självklart ångrar, och ett brott som han naturligtvis har medgett ett strafföreläggande för. Då har man satt i gång en exempellös jakt i media och på nätet där det drivs regelrätta hatkampanjer mot den här personen som har köpt en sexuell tjänst. Det har förödande personliga och ekonomiska konsekvenser, säger han i intervjun med Dagens Juridik.

Kommentera
Kopiera länk
Dela