​Thomas Martinson är Paolo Robertos försvarsadvokat.
​Thomas Martinson är Paolo Robertos försvarsadvokat. - Foto: Janerik Henriksson/TT, Henrik Montgomery/TT

Paolos advokat: "Kommer att förneka brott"

Utredningen kring Paolo Roberto har börjat innefatta oaktsam våldtäkt, vilket han inte delgivits misstanke om. Om så blir fallet så kommer Roberto att neka till eventuella misstankar om oaktsam våldtäkt, enligt försvarsadvokaten Thomas Martinson.


Natten till den 15 maj greps tv-profilen Paolo Roberto i en sexköpsrazzia i centrala Stockholm.

Bara några timmar senare intervjuades han av TV4, där han erkände sitt sexköp.

Strax efter intervjun meddelade Åklagarmyndigheten att ärendet även kommer att utredas som oaktsam våldtäkt samt att kvinnorna misstänks ha varit utsatta för människohandel.

Anlitat advokat

Inför utredningen har Paolo Roberto anlitat försvarsadvokaten Thomas Martinson

Thomas Martinson. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

Martinson berättar för Dagens Juridik att Roberto kommer att neka till oaktsam våldtäkt, om så misstankarna finns.

– I det fall min huvudman i framtiden skulle blir delgiven misstanke om brott av den karaktären så kommer han förneka det, säger advokaten.

"Väldigt dåligt val i livet"

Han menar att det stämmer att Roberto erkände sitt sexköp för polisen under tiden han greps. Men huruvida det handlar om ett erkännande av oaktsam våldtäkt ställer sig Martinson tveksam till:

– Den intervjun är tydligen gjord med honom dagen efter, på morgonen, och jag menar ju att uttalanden från en person som redan sitter med ångesten i kroppen och kan se tillbaka på att det var kanske ett väldigt dåligt val i livet att gå till den här adressen och träffa den här kvinnan, inte kan läggas till grund för någonting.

Han hävdar att uppmärksamheten i media, tv och tidningar handlar om ett "omänskligt drev".

– Han har begått ett misstag, som han självklart ångrar, och ett brott som han naturligtvis har medgett ett strafföreläggande för. Då har man satt i gång en exempellös jakt i media och på nätet där det drivs regelrätta hatkampanjer mot den här personen som har köpt en sexuell tjänst. Det har förödande personliga och ekonomiska konsekvenser, säger han i intervjun med Dagens Juridik.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Försäljningsfall för Ericsson

Tidig påsk lyft för dagligvaruhandeln

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 6,7 procent i mars, jämfört med samma månad 2023.

Fred i Ukraina på agendan när Scholz möter Xi

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz träffar Kinas president Xi Jinping i Peking på tisdagsmorgonen.

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

Explosionerna ovanför Negevöknen i Israel var intensiva och luftförsvarets sirener ljöd. Men beduinfamiljen al-Hasoni hade ingenstans att ta skydd när splitter började falla från skyn. Nu kämpar deras sjuåriga dotter för sitt liv.

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

1 timme sedan
Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.

Asienbörser backar rejält

1 timme sedan
Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.