Då är värmen tillbaka.
Då är värmen tillbaka. - Foto: Shutterstock

Prognosen: Då är värmen tillbaka

Lite sol och värme kan väl ändå vara det minsta vi förtjänar detta år, eller hur? I och med veckans tråkiga väder kan vi gotta oss i att värmen kommer tillbaka – förhoppningsvis redan nästa vecka.


Vädret i Sverige är känt för att kunna vända tvärt – något vi bevittnade om man jämför förra veckans gassande sol med denna veckas skurar och grå moln.

Och det ser tyvärr inte ut att bli ljusare, iallafall inte denna vecka:

– Vi kommer att vara kvar i det här ostadiga vädret i alla fall veckan ut, berättar Maria Augutis, meteorolog på väderinstitutet Storm. 

Värmen tillbaka

Men misströsta inte! För de som går på semester redan nästa vecka kan de ljusa tiderna se ut att komma tillbaka redan nästa vecka.

Enligt prognoserna är ett högtrycksområde med bättre väder påväg in över de brittiska öarna, för att sedan röra sig in mot södra Sverige. Det lutar alltså mot ett lite mer stabilt väder någon gång nästa vecka.

Pollen minskar

Augutis menar att det innebär mindre regn och lite varmare luft. Någon midsommarvärme likt förra veckan kan vi dock inte vänta oss.

– Det har varit väldigt stor brandrisk runtom i landet och även om det kanske inte är jättekul för alla semesterfirare så behövs det. Dessutom har det varit riktigt höga nivåer av gräspollen, vilket också kommer dämpas under veckan. Så det finns lite bra nyheter!

Över 20 grader

Om du vill befinna dig under solens strålar bör du befinna dig i de östra delarna av Blekinge och Småland. Där förväntas temperaturen att stiga uppemot 20 grader, skriver Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!