Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lista: Därför ska du onanera mera

- 03/07/2020, 21:28 -

Fördelarna med att få orgasm är många. Men visste du att det exempelvis kan lindra migrän?

Orgasmer har länge varit något som forskare studerat. Det har kommit fram att orgasmer ger en drös positiva effekter, men det finns fortfarande en hel del vi inte vet.

Nyheter24 har samlat en lista av de saker som forskare har kommit fram till, vilket ger dig fler anledningar att onanera mer ofta:

Immunsystemet

När du får orgasm, så skickar kroppen ut flera må bra-hormoner så som dopamin, serotonin och oxytocin. Dessa hjälper till med att balansera våra kortisol-nivåer. I en tysk studie visade det sig även att orgasmer ökar mängden vita blodkroppar i våra kroppar. Dessa hjälper till med att bekämpa infektioner – alltså förbättras ditt immunsystem av orgasmer.

Bättre sömn

Om du uppnår orgasm innan läggdags, så hjälper ovannämnda hormoner även till med att göra dig mer avslappnad och lugn. Oxytocin sänker dina nivåer av kortisol, som kan vara en källa till ångest, rädsla och stress.

Minska huvudvärk

Orgasmer har även visat sig kunna lindra migrän och huvudvärk. I en studie testades hundratals personer, som alla hade historia av migrän eller annan huvudvärk. 60 procent av deltagarna uppgav att deras smärta minskade efter orgasm.

Läs även: Svårt att få orgasm? Här är vår orgasmskola