Därför ska du onanera mer ofta!
Därför ska du onanera mer ofta! - Foto: Shutterstock

Lista: Därför ska du onanera mera

Fördelarna med att få orgasm är många. Men visste du att det exempelvis kan lindra migrän?


Orgasmer har länge varit något som forskare studerat. Det har kommit fram att orgasmer ger en drös positiva effekter, men det finns fortfarande en hel del vi inte vet.

Nyheter24 har samlat en lista av de saker som forskare har kommit fram till, vilket ger dig fler anledningar att onanera mer ofta:

Immunsystemet

När du får orgasm, så skickar kroppen ut flera må bra-hormoner så som dopamin, serotonin och oxytocin. Dessa hjälper till med att balansera våra kortisol-nivåer. I en tysk studie visade det sig även att orgasmer ökar mängden vita blodkroppar i våra kroppar. Dessa hjälper till med att bekämpa infektioner – alltså förbättras ditt immunsystem av orgasmer.

Bättre sömn

Om du uppnår orgasm innan läggdags, så hjälper ovannämnda hormoner även till med att göra dig mer avslappnad och lugn. Oxytocin sänker dina nivåer av kortisol, som kan vara en källa till ångest, rädsla och stress.

Minska huvudvärk

Orgasmer har även visat sig kunna lindra migrän och huvudvärk. I en studie testades hundratals personer, som alla hade historia av migrän eller annan huvudvärk. 60 procent av deltagarna uppgav att deras smärta minskade efter orgasm.

Gå vår sexskola med Linn Heed

Kanske har du även sett henne i programmet "Gift vid första ögonkastet" där hon är en av experterna? Eller på Aftonbladet där hon delat med sig av sin kunskap i mer än 15 år? Nu kan du få hjälp av henne.

Detta får du: 

  • Hur du kan förändra ditt sexliv bara med tanken
  • Handfast orgasmskola
  • Fem olika vägar till orgasm och njutning
  • Verktyg för att bygga bättre relation
  • Tillgång till kursen i hela 6 månader

Köp för endast 349 kronor

Du kan köpa kursen för 349 kronor och du har den då i 6 månader. Det blir 58 kronor i månaden för att få ett bättre sexliv eller bättra på din och din partners relation. Kursen passar både dig som är singel och som har partner. Gör som många andra av våra läsare och ta del av kursen

Köp här

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.