Söndag 14 Aug
Stockholm

Lista: Därför ska du onanera mera

Därför ska du onanera mer ofta!
Därför ska du onanera mer ofta!. Foto: Shutterstock

Fördelarna med att få orgasm är många. Men visste du att det exempelvis kan lindra migrän?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Orgasmer har länge varit något som forskare studerat. Det har kommit fram att orgasmer ger en drös positiva effekter, men det finns fortfarande en hel del vi inte vet.

Nyheter24 har samlat en lista av de saker som forskare har kommit fram till, vilket ger dig fler anledningar att onanera mer ofta:

Immunsystemet

När du får orgasm, så skickar kroppen ut flera må bra-hormoner så som dopamin, serotonin och oxytocin. Dessa hjälper till med att balansera våra kortisol-nivåer. I en tysk studie visade det sig även att orgasmer ökar mängden vita blodkroppar i våra kroppar. Dessa hjälper till med att bekämpa infektioner – alltså förbättras ditt immunsystem av orgasmer.

Bättre sömn

Om du uppnår orgasm innan läggdags, så hjälper ovannämnda hormoner även till med att göra dig mer avslappnad och lugn. Oxytocin sänker dina nivåer av kortisol, som kan vara en källa till ångest, rädsla och stress.

Minska huvudvärk

Orgasmer har även visat sig kunna lindra migrän och huvudvärk. I en studie testades hundratals personer, som alla hade historia av migrän eller annan huvudvärk. 60 procent av deltagarna uppgav att deras smärta minskade efter orgasm.

Gå vår sexskola med Linn Heed

Kanske har du även sett henne i programmet "Gift vid första ögonkastet" där hon är en av experterna? Eller på Aftonbladet där hon delat med sig av sin kunskap i mer än 15 år? Nu kan du få hjälp av henne.

Detta får du: 

  • Hur du kan förändra ditt sexliv bara med tanken
  • Handfast orgasmskola
  • Fem olika vägar till orgasm och njutning
  • Verktyg för att bygga bättre relation
  • Tillgång till kursen i hela 6 månader

Köp för endast 349 kronor

Du kan köpa kursen för 349 kronor och du har den då i 6 månader. Det blir 58 kronor i månaden för att få ett bättre sexliv eller bättra på din och din partners relation. Kursen passar både dig som är singel och som har partner. Gör som många andra av våra läsare och ta del av kursen

Köp här

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.