Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter starka kritiken – producenter för Ellen Show sparkas

- 18/08/2020, 16:11 -

Ellen Degeneres har hamnat i blåsväder den senaste tiden efter att anklagelser mot henne och hennes tv-program nått rampljuset i media. Nu har tre högt uppsatta producenter sparkats efter misstankar om sexuella trakasserier.

Det har varit en hel del drama kring programledaren Ellen Degeneres, som fram till i år betraktats som en godhjärtad och snäll person.

"Den mest elaka på planeten"

Men efter att flera anställda vid hennes omåttligt populära talkshow "The Ellen Degeneres Show" klivit fram och bland annat anklagat henne för att vara "den mest elaka på planeten" så har allt mer information bubblat upp till ytan.

Dels så har anställda på företaget berättat om sexuella trakasserier de fått utstå från tre av producenterna; Ed GlavinKevin Leman och Jonathan Norman.

Ed Glavin (vänster) och Kevin Leman (höger). Bildkälla: Richard Shotwell/TT
Ed Glavin (vänster) och Kevin Leman (höger). Bildkälla: Richard Shotwell/TT

Använde sig av hot

Hela fem personer som jobbat med programmet har avslöjat för BuzzFeed News att Glavin rört vid dem på olämpliga sätt som gjort dem obekväma. Bland annat ska han ha rört flera kvinnor vid deras nedre midja och betett sig opassande i kontrollrummen. Ytterligare 47 anställda har vittnat om att Glavin dirigerat personalen genom att använda sig av skrämseltaktiker och hot.

Duschade öppet

Glavin ska även ha gjort många anställda obekväma då han vid upprepade tillfällen använt sin privata dusch på kontorstoaletten.

– Innan du ser hans skrivbord, så ser du hans dusch. Han duschade öppet och kom till möten med blött hår, berättade en tidigare anställd till BuzzFeed News.

Det finns även historier om att Kevin Leman ska ha bett anställda om oralsex vid en kontorsfest 2013. 2017 bevittnade en ur personalen Leman röra en produktionsassistent på ett olämpligt sätt i en bil, för att sedan kyssa honom i nacken.

Leman ska även vid flera tillfällen ha frågat anställa vilka sexställningar de föredrar.

Rasism och rädsla

Det var efter en rapport som BuzzFeed News skrivit om den till synes trevliga arbetsplatsen som en intern utredning drogs igång. I rapporten vittnade flertalet anställda om rasism, rädsla och hot.

Nu har topproducenterna Glavin, Leman och Norman avskedats från arbetsplatsen. Det meddelade Ellen Degeneres under en videokonferens med programmets anställda. Hon berättade även att utredningen snart är avslutad.

Ha möten med anställda

Andra producenter för programmet informerade under mötet att Degeneres kommer att ha möten med de anställda i framtiden och att de aktivt ska arbeta för att avlägsna all form av rädsla på arbetsplatsen.

Samtliga högt uppsatta i företaget var även chockerade över påståendet kring att personalen inte var tillåten att titta programledaren i ögonen, något som varit på tapeten sedan flera anklagelser mot Ellen kommit fram i rampljuset.

Vill bättra kommunikationen

David McGuire, verkställande programdirektör för Warner Bros, skrev ett mail till BuzzFeed News att de utlovar en kulturförändring.

"Vi hör klart och tydligt att kommunikationen på varje nivå måste bli bättre. De exekutiva producenterna jobbar för att kommunikationen ska bli mer frekvent och effektiv. Jag hoppas att denna anmärkning är ett sätt för oss att visa engagemang för att göra bättre", avslutade han.