Fler detaljer kring Chris Watts mord på sin familj har kommit upp till ytan.
Fler detaljer kring Chris Watts mord på sin familj har kommit upp till ytan. - Foto: Netflix

Avslöjandet: Chris Watts försökte göra så att frun fick missfall

Chris Watts dömdes till livstid för mordet på sin gravida fru och döttrar 2018. I en bok skriven om fallet avslöjas det att han även försökte få sin fru Shanonn att drabbas av missfall.


I augusti 2018 anmälde Chris Watts sin fru, Shanann, 34 och sina två döttrar Bella och Celeste, 3 och 4 år gamla, försvunna till polisen. Endast ett dygn senare hittades de mördade och Chris blev snabbt huvudmisstänkt.

Han nekade först till att vara inblandad, men efter ett lögndetektortest erkände han de tre morden. I november 2018 dömdes han till flera livstidsdomar, utan möjlighet till villkorlig frigivning.

Hur Chris Watts bar sig åt har Nyheter24 skrivit om här.

Netflix-dokumentär

Nu har Netflix släppt en dokumentär rörande det fruktansvärda fallet, som avslöjar fler detaljer än tidigare nämnt.

Bland annat avslöjas det att han hade haft en hemlig flickvän utanför äktenskapet med Shanann.

Vad som däremot inte får särskilt mycket uppmärksamhet i dokumentären, utan uppenbarar sig i en bok skriven av Cherlyn Cradle, är att Chris försökte framkalla missfall för Shanann genom att i hemlighet ge henne det starka läkemedlet Oxycodone, som är opioid-klassat, skriver Mirror.

"Hennes ögon fylldes med blod"

Under lögndetektortestet, som varade i över fem timmar, berättade han också om sina tankar under mordet på sin fru – och det är minst sagt obehaligt.

– Alla veckor som jag tänkt på att döda henne... och nu stod jag inför det. När hon började bli dåsig visste jag på något sätt hur jag skulle klämma i halsvenerna tills det avbröt blodflödet till hjärnan och hon blev medvetslös.

Han fortsatte:

– Hennes ögon fylldes med blod medan hon tittade på mig och dog. Jag visste att hon var borta när hon slappnade av.

LÄS MER: Mördade sin gravida fru och barn – så lever Chris Watts idag

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!