Stockholm

Mamma gömde sin bebis i garderob – hoppades på att den skulle svälta

Mamman höll bebisen dold för omvärlden sedan april i år.
Mamman höll bebisen dold för omvärlden sedan april i år. Foto: Google Maps

Under en födelsedagsfest hittade en av gästerna en bebis gömd i en garderob. Det visade sig att mamman dolt att hon fött ett till barn och under tiden efter graviditeten hoppats på att barnet skulle svälta till döds.


Läs mer

Under en födelsedagsfest för mammans 13-åriga son hörde en av gästerna ett dämpat skrik från en av garderoberna, som mamman sade endast var till för förvaring.

När gästen öppnade dörren upptäckte hon något fasansfullt.

Var gravt undernärd

I en sportväska fann hon en bebis, bara några månader gammal. Bebisen var gravt undernärd och upptäckten ledde till att mamman, som enligt rapporter kallas för Yulia, greps av polis och en utredning är nu i full gång.

Enligt uppgifter ska Yulias 13-åriga son ha matat sin lillasyster med vatten och matrester, men inte vågat berätta för någon då hans mamma hotat honom till tystnad.

Kämpar för sin överlevnad

Flickan som Yulia höll hemlig ska ha fötts i april utan någons vetskap. Bebisen ska ha blivit till under en affär som hon hade med en gift man. Efter att affären avslöjades bad Yulias man om skilsmässa.

Flickan sändes direkt till sjukhus där hon nu kämpar för sin överlevnad.

Hoppades att bebisen skulle dö

Krasnoturyinsk Live rapporterar att Yulia hoppats på att bebisen skulle dö till följd av svält, något hennes vänner har svårt att förstå.

– Folk som känner Yulia har svårt att förstå och tro att hon kunnat göra något sådant, säger en nära vän till familjen.

En källa till utredningen berättar för Krasnoturyinsk Live att Yulia hoppades på att bebisen till slut skulle svälta till döds.

– Hon ville döda barnet, men i slutändan hade hon inte hjärta nog för det. Hon tänkte nog att bebisen skulle dö av svält.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.