Lördag 1 Okt
Stockholm

Hon slog rekord i världens längsta ben – så långa är de

Maci slog två rekord på grund av sin längd.
Maci slog två rekord på grund av sin längd. Foto: Facebook

Maci Currin har slagit Guinness världsrekord i två olika kategorier; världens längsta ben som kvinna och världens längsta tonåring. Hon är hela 2 meter och 8 centimeter lång.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är ingen dålig titel, va?

Den 17-åriga Maci Currin slog nyligen världsrekord för att ha de längsta benen som kvinna och anses dessutom vara den längsta tonåringen i världen.

Maci är 2,08 meter lång. Bildkälla: Facebook

Med sina 2,08 meter över marken jobbar hon aktivt med sina sociala medier för att få andra kvinnor att acceptera sin längd och sin kropp för hur den är.

– Jag hoppas att alla långa kvinnor förstår att det är en gåva att vara lång, säger hon till Guinness rekordbok.

"Slutade bry mig"

Men Maci har själv fått kämpa för att acceptera sin egen längd. Hennes ben tar upp 60 procent av hennes totala längd och utgör därför över 134 centimeter.

– Runt andra året på gymnasiet slutade jag bara bry mig om vad folk tänkte om mig. Så fort jag slutade bry mig så påverkades jag inte av något, berättar Maci för Guinness.

Bildkälla: Facebook

Familjen lång

Hennes mamma berättar i en video på Youtube om den gången hon började förstå att Maci var längre än den genomsnittliga tonåringen.

– Jag antar att det måste vara någon slags gen som gjorde att hon blev så lång, säger hon i klippet.

Resterande familjemedlemmar är väldigt långa de med. Hennes pappa var 195 centimeter lång, hennes bror är 193 centimeter lång och mamman är 170 centimeter lång.

Bildkälla: Facebook

1,7 miljoner följare

Med sina sociala medier stöttar hon nu andra som mår dåligt över sin längd. På TikTok har hon över 1,7 miljoner följare och hela 50 000 följare på Instagram. På sina kanaler delar hon med sig av kroppsaktivism och hur man blir snällare mot sig själv och sin kropp.

– Du borde inte skämmas för att du är lång. Du borde verkligen njuta av det, avslutar Maci till CNN.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.