Torsdag 2 Dec
Stockholm

Elon Musk har corona – smittades i Eskilstuna

Elon Musk smittades av corona på ett besök i Sverige.
Elon Musk smittades av corona på ett besök i Sverige. Foto: Foto: Fabian Sommer/TT.

Entreprenören och miljardären Elon Musk besökte Sverige för en födelsedagsfest för ungefär två veckor sen – och smittades av covid-19. Men han smittades av en annan amerikan, vilket han själv tycker är ironiskt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Elon Musk, 49, känd som uppfinnaren till Tesla och SpaceX, besökte Sverige i början av november. Han deltog nämligen i ett födelsedagsfirande för sin vän, Ken Howery, som är USA:s ambassadör i Sverige. De känner varandra eftersom de båda var med och grundade företaget PayPal. 

45-årsfesten tog plats i Stora Sundby Slott, mellan Eskilstuna och Katrineholm, lördagen den 7 november, enligt Dagens Industri

Det var en snabb visit – flygplanet landade på Skavsta flygplats strax innan fest och Musk åkte direkt till slottet. Det är dock inte känt när miljardären lämnade Sverige, enligt Eskilstunakuriren.  

Elon Musk smittades av corona i Sverige. Bildkälla: John Raoux/TT.

Tog fyra test – fick olika svar

Musk berättade på Twitter att han tagit fyra coronatest, men att svaren varierade. Två av testen kom tillbaka negativt medan två var positivt, vilket Musk tyckte var mycket märkligt. 

Forskarnas prognos: Corona-immunitet kan vara i årtionden. 

Detta har skapat en diskussion i kommentarsfältet. Vissa användare tycker att Musks tweet var oansvarig och att spär på konspirationsteorier, medan andra håller med om att testen är opålitliga. 

Elon Musk känner sig misstänksam till coronatest. Bildkälla: Twitter.

Smittades av amerikansk besökare

Musk berättar även på Twitter att han har lindriga symptom, som känns som en förkylning. Han skriver även att han smittades av en annan amerikan som också var på besök i Sverige. 

"Åh, ironin är bara för mycket", skriver entreprenören på Twitter. 

Elon Musk smittades av en amerikansk besökare i Sverige. Bildkälla: Twitter.

LÄS MER:

Så lite skyddar munskydd – enligt dansk studie.

SSU-toppens attack: Vill ha krismöte mellan Ingrosso och Löfven. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela