Mammans egna ord: Därför isolerades min son från samhället

- 03/12/2020, 14:40

I en intervju med Expressen berättar nu mamman till sonen som varit isolerad från samhället i 28 år om varför det blivit så. "Jag och min son behöver hjälp", säger hon.

I måndags kom nyheten om att en 41-årig man varit isolerad från vänner, familj och samhället i 28 år. Hans 70-åriga mamma greps av polisen och anhölls misstänkt för olaga frihetsberövande och grovt vållande av kroppsskada. 

Under gården släpptes kvinnan på fri fot – då misstankarna mot henne försvagats. 

Läs mer: Mamma höll son isolerad i 28 år – det här vet vi.

I en intervju med Expressen berättar mamman nu själv om varför hennes son har levt isolerad i nästan 30 år. Hon berättar om ett liv fullt av våld och misär. 

– Vi behöver hjälp, det har både jag och min son behövt länge, säger hon.

"Misshandlades grovt framför barnen"

Den 70-åriga kvinnan berättar att hon misshandlades grovt av sin tidigare make, framför barnens ögon när de var små. En historia som stämmer överens med Expressens intervju med den 41-åriga mannens syster, som hittade honom under måndagen. 

Mamman fortsätter och säger att hon behöver hjälp att få ordning i sitt liv och att kommunen ska besöka henne under eftermiddagen.

Hon berättar även att hon saknar sonen, som hon inte haft kontakt med sedan polisens ingripande. 

– Jag vet inte om jag någonsin får träffa honom igen, säger kvinnan.

Bildkälla: Claudio Bresciani / TT.

"Förstår att jag är sjuk och behöver hjälp"

Kvinnan berättar att det våldsamma förflutna har brutit ned henne psykiskt och att hon vet om att hon behöver hjälp. 

Mamman förklarar för Expressen att hon inte hindrat sonen från att lämna lägenheten. Enligt henne slutade han gå till skolan i sjunde klass på grund av hans psykiska problem, som även är anledningen till att han bott kvar hemma.

Kvinnan hoppas att hon och sonen kan fortsätta sitt liv i lägenheten, då det är hennes enda trygghet, skriver Expressen.