Flera matbutiker oroar sig för att ha brist på varor inför jul.
Flera matbutiker oroar sig för att ha brist på varor inför jul. - Foto: Bildkälla: Pexels.

Varningen: Britterna kan bli utan julmat

Nu kan britterna bli utan julmat. Åtminstone vissa varor. Butiker uttrycker oro över hur flygstoppen kan påverka matvaruleveransen till Storbritannien inför storhelgen.


Nyheter24 har tidigare rapporterat om att en ny variant av coronaviruset har upptäckts i Storbritannien. Denna nya variant sprider sig snabbare än det vi är vana vid, men inget indikerar på att den är farligare. 

Sedan nyheten slog ned har flera länder stoppat flyg till landet. 

Nu varnar en av Storbritanniens största mataffärer, Sainsbury's, för tomma hyllor i butikerna inför jul, efter att Frankrike infört ett stopp för varutransport till och från Storbritannien, skriver Sky News. 

Rädsla för att inte få lämna landet

Butiken Sainsbury's varnar för att det kommer vara brist på sallad samt vissa frukter och grönsaker om transportbanden mellan länderna inte återställs snarast. 

Frankrike har ännu inte förbjudit lastbilar från att åka in i Storbritannien, däremot är chaufförerna oroliga över att gränserna ska stängas och att de då inte får lämna landet och åka hem igen, enligt Sky News. 

Har mat så det räcker för "den stora jullunchen"

Sainsbury's menar dock att de har matvarorna som behövs för "den stora brittiska jullunchen" men att företaget samtidigt letar efter andra alternativ på transportkällor från Europa.

De understryker däremot att det kommer vara brist på sallad, blomkål, broccoli och vissa citrusfrukter, om Storbritannien och Franrike inte kan komma överens om en lösning, skriver Sky News.

Bildkälla: Pexels.

LÄS MER:

Forskare eniga: Vaccinet fungerar mot den nya virusmutationen

Experten: Så lång tid tar det innan coronavaccinet skyddar dig

/
/
Jul
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!