Tisdag 29 Nov
Stockholm

Finansministern på skidresa i Sälen – dagar före julafton

Aftonbladet avslöjar att finansministern befann sig i Sälen, dagar innan julafton.
Aftonbladet avslöjar att finansministern befann sig i Sälen, dagar innan julafton. Foto: Bildkälla: Anders Wiklund/TT, Henrik Holmberg/TT.

Aftonbladet avslöjar att finansminister Magdalena Andersson befann sig i Sälen den 20 december. Där besökte hon en skiduthyrning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Tidigare i veckan kom avslöjanden om att både statsminister Stefan Löfven och justitieminister Morgan Johansson har setts julhandla bland folk. 

Nu avslöjar Aftonbladet att finansminister Magdalena Andersson befann sig i Sälen den 20 december, där hon besökte en skiduthyrning. 

– Hon stod och väntade på ett par pjäxor för längdskidor, säger ett ögonvittne till Aftonbladet.

"Varken bekräftar eller dementerar"

”Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man ska tänka igenom om en resa till exempelvis storstäderna, till fjällanläggningen eller till en semesterort där många människor träffas på samma plats är nödvändig", skrev Folkhälsomyndigheten på sin hemsida innan jul. 

Magdalena Anderssons pressekreterare vill, av säkerhetsskäl, varken bekräfta eller dementera var statsråd befinner sig, skriver Aftonbladet. 

"Man känner lite, jaha"

Det har tidigare rapporterats om smittspridning i skidområden. Därför var personen som såg finansministern på skiduthyrningen själv skeptiskt till huruvida det var klokt att besöka Sälen över julen. 

– När man tar ett beslut att åka känner man att det inte är helt hundra. Men ser man finansministern där känner man lite jaha, då kanske inte jag behöver känna att det var världens sämsta beslut, säger personen till Aftonbladet.

Finansminister Magdalena Andersson. Bildkälla: Anders Wiklund/TT.

LÄS MER: 

Avslöjandet: Stefan Löfven handlade i galleria – trots restriktioner

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.