Flera personer saknas fortfarande efter jordskalvet i Norge.
Flera personer saknas fortfarande efter jordskalvet i Norge. - Foto: Fredrik Hagen/TT

Tio personer saknas efter jordskalvet i Norge – däribland tvåårig flicka

Det saknas forfarande flertalet personer efter det allvarliga jordskredet i Norge. Räddningsinsatsen pågår för fullt och de söker bland annat efter en gravid kvinna och en två år gammal flicka.


Hela 900 personer tvingades evakueras efter larm om jordskalv två mil norr om Oslo i Gjerdrum, Norge vid 04 under onsdagsmorgonen.

Två år gammal flicka saknas

Räddningsarbetet är i full gång och samarbetar om sökandet tio försvunna personer. Bland dessa en familj med en man, en gravid kvinna och en två år gammal flicka.

I jordskredet rasade 31 hus och sex garage och under natten till nyårsafton drogs ytterligare två hus med. Därför är det i princip omöjligt att placera människor i rasmassan eftersom att marken fortfarande rör på sig.

Använder drönare

Med hjälp av värmekameror, hundar och drönare söker nu räddningspersonalen efter eventuella överlevare. Än så länge har ingen påträffats.

– Det har varit väldigt krävande i natt, både på grund av både ljus- och väderförhållanden, säger insatsledare Dag Andre Sylju till VG.

Hittills har tio personer skadats och tio saknas fortfarande. Svenska MSB är även på plats för att bistå med hjälp.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

1 timme sedan
Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.