10 lifehacks du inte klarar dig utan 2021

- 09/01/2021, 10:26
Med dessa knep underlättar du vardagen 2021.

Med dessa knep underlättar du vardagen 2021.

Pixabay

I samband med att människan utvecklas, utvecklar vi också strategier som gör vardagen lite enklare. Här kommer några tips som du kan ta med dig för att underlätta för dig själv 2021!

Vi människor blir smartare för varje dag som går. Vi har bland annat varit på månen, utvecklat invecklade datorer som hjälper oss med allt möjligt och skapat system som vi inte skulle klara oss utan.

Men teknologin har inte bara skapat underverk i stora aspekter, utan också gjort att vi kan dela med oss av små, smarta knep som gör oss kollektivt smartare och underlättar vår vardag. Här är några av dem:

Skära tårta

En mamma på TikTok delade med sig av det otroligt smarta knepet för att få till de perfekta tårtbitarna.

Allt som krävs är en kökstång! Vänd på den och vips så har du skurit till dig en perfekt andel av tårtan!

Här kan du se videon.

Sopa löv

Nu är det ju ett tag kvar till dess att det är dags att ta fram krattan och sopa bort alla löv. Men vänta lite! Till nästa höst kan vi hjälpa dig att göra den otroligt långtråkiga sysslan till något som tar några sekunder. 

Se bara till att du har eller har införskaffat dig en drönare. Den sköter nämligen jobbet. Hur den gör det kan du se här.

Smuts i ögat

Det finns få saker som irriterar en så mycket som när smuts har fastnat i ögonen. Det går inte att tänka bort och det är inte heller särskilt skönt. Men med det nya tricket du nu kommer få lära dig så är problemet löst!

Fyll upp en skål med vatten, stoppa sedan ner huvudet i skålen och öppna ögonen. Vips så är du fri från smuts i ögat.

Bli bukt med kabelproblemen

För dig med kort stubin kan detta tips vara räddningen inför många utbrott. Det är aldrig särskilt kul att reda ut kablar, speciellt inte när de trasslat ihop sig till en slags matematiskt omöjlig gåta att lösa.

Med hjälp av inget mindre än de brödclipsen du annars brukar slänga i soporna efter du köpt hem bröd så kan du hålla koll på vilka kablar som tillhör vilken apparat. Skriv bara en liten notis på clipsen och fäst runt kabeln. Busenkelt!

Slippa skrapa bilen tidiga mornar

Det finns nog ingen sämre start på dagen än när man kommer ut på morgonen och ser bilen täckt av nattens snöfall. Det kan nog de flesta skriva upp på.

Men nu, under dessa kalla tider som förmodligen håller i sig ett bra tag till, har vi livets trick för att snabba på processen.

Allt du behöver är lite isopropanol, som du kan hitta lite överallt, och vatten i en sprayburk. Spraya sedan en del på rutan och se hur isen försvinner. Denna formel går att köpa färdig, men denna lösning är bra för plånboken också!

Byt lakan snabbare

Ännu ett vardagsmoment som inte är särskilt roligt. Men med det här tricket slipper du känna att byte av sängkläder inte längre är en brottningsmatch.

Du lägger påslakanet ut-och-in på sängen och planerar täcket ovanpå. Du måste fästa hörnen på täcket i hörnen på lakanet på den sidan som inte har en öppning.

Sedan rullar du bara ihop det och när du kommer till slutet vränger du en bit av påslakan över det ihop-rullade täcket. Sedan rullar du ut täcket och allt är klart.

Svårt att hänga med? Här kan du se en video på hur du gör.

Få nagelfärgen att torka snabbare

Att måla naglarna är inte det enklaste. Speciellt inte för dig med dåligt tålamod. Helt plötsligt är det nagellack på bordet, kläderna och i ansiktet bara för att du inte orkade vänta i vad som oftast känns som tre timmar.

No more! 

Om du istället målar naglarna som vanligt och sedan sköljer dem med kallt vatten, alternativt fylla en skål med kallt vatten och sedan lägga i dina nyfärgade naglar i den, så torkar de supersnabbt! 

Låter det för bra för att vara sant? Här har du beviset.

För den morgontrötta

Det finns de som inte har några problem som helst att komma upp på morgonen – men för den morgontrötta känns det som mission impossible att dra sig ur sängen trots att alarmet ringt i 20 minuter.

Här kommer årets lifehack in i bilden. Du behöver bara din mobil (eller motsvarande väckarklocka) och ett glas. Akustiken i glaset gör nämligen att ditt alarm låter väldigt mycket högre. På så sätt slipper din klocka ringa flera gånger för att du ens ska höra det.

Sätt på ditt eget armband

...Brukar kännas omöjligt eftersom du endast har en hand att jobba med. Men med hjälp av ett enkelt redskap kommer det gå som smort nästa gång du står och gråter i frustration för att det inte går att låsa armbandet.

Hämta ett gem, sätt fast det i armbandets lås och håll sedan i änden av gemet medan du snurrar armbandet runt armleden. Gemet gör helt enkelt att du når bättre och håller samtidigt fast armbandet på plats!

Här finns en instruktionsvideo.

Städa micron snabbt

Att rengöra microvågsugnen är nödvändigt då och då för att det inte ska se ut som att en tallrik exploderat där inne. Men som många vet är det inte helt enkelt, då många av matresterna oftast etsat sig fast i väggarna i micron.

Men med hjälp av lite vatten och citron så är de fastklistrade matresterna ett minne blott. Pressa ner citronen i en skål med vatten, micra i ungefär tre minuter, vänta ytterligare fem minuter innan du tar ut skålen och märk sedan skillnaden på hur enkelt matresterna försvinner!