Grova påhoppet mot Tegnell: Likgiltig inför människors död

- 22/01/2021, 08:38 -

Joe Bidens nye coronarådgivare Andy Slavitt går hårt åt Anders Tegnell på Twitter: ”Du kan inte vara likgiltig inför att människor dör hur länge som helst utan att folk fattar att du är en skitstövel”.

Joe Biden har inlett kampen mot corona. Han har bland annat infört krav på munskydd i kollektivtrafiken och karantän för resenärer som kommer till USA från utlandet. 

– Det senaste året kunde vi inte lita på att den federala regeringen agerade med den enträgenhet, koncentration och koordination som vi behövde, och vi har sett det tragiska priset av det misslyckandet, säger han enligt Omni.

Till sin hjälp har han nye coronarådgivaren Andy Slavitt – som gjort sig känd på Twitter som en frispråkig förespråkare av hårda åtgärder och lockdowns. 

Läs mer: Joe Bidens snabba beslut – tvärtemot Trumps politik

"Jämföras med nazist"

Slavitt har inte missat den svenska strategin som han kallar ”bara ignorera-strategin”, och är långt ifrån ett fan av Anders Tegnell.

"Din strategi kan inte ta livet av folk hur länge som helst innan du antingen får sparken eller jämförs med en nazist." skrev han på Twitter i december.

Han går även hårt åt Donald Trumps coronarådgivare Scott Atlas – och kallar Tegnell för Atlas "brother from another mother":

”Om Tegnell och Atlas dröm var att 200 000 människor skulle bli covidsjuka om dagen, nu är vi där.”

LÄS MER:

Kravet: Inför svenska vaccinpass

Därför kan du smitta med covid-19 – efter du vaccinerats