Hård kritik mot Tegnell
Hård kritik mot Tegnell - Foto: twitter.com/aslavitt/Carl-Olof Zimmerman/TT

Grova påhoppet mot Tegnell: Likgiltig inför människors död

Joe Bidens nye coronarådgivare Andy Slavitt går hårt åt Anders Tegnell på Twitter: ”Du kan inte vara likgiltig inför att människor dör hur länge som helst utan att folk fattar att du är en skitstövel”.


Joe Biden har inlett kampen mot corona. Han har bland annat infört krav på munskydd i kollektivtrafiken och karantän för resenärer som kommer till USA från utlandet. 

– Det senaste året kunde vi inte lita på att den federala regeringen agerade med den enträgenhet, koncentration och koordination som vi behövde, och vi har sett det tragiska priset av det misslyckandet, säger han enligt Omni.

Till sin hjälp har han nye coronarådgivaren Andy Slavitt – som gjort sig känd på Twitter som en frispråkig förespråkare av hårda åtgärder och lockdowns. 

Läs mer: Joe Bidens snabba beslut – tvärtemot Trumps politik

"Jämföras med nazist"

Slavitt har inte missat den svenska strategin som han kallar ”bara ignorera-strategin”, och är långt ifrån ett fan av Anders Tegnell.

"Din strategi kan inte ta livet av folk hur länge som helst innan du antingen får sparken eller jämförs med en nazist." skrev han på Twitter i december.

Han går även hårt åt Donald Trumps coronarådgivare Scott Atlas – och kallar Tegnell för Atlas "brother from another mother":

”Om Tegnell och Atlas dröm var att 200 000 människor skulle bli covidsjuka om dagen, nu är vi där.”

LÄS MER:

Kravet: Inför svenska vaccinpass

Därför kan du smitta med covid-19 – efter du vaccinerats

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

1 timme sedan
Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB fortsätter sänka boräntor

1 timme sedan
SBAB fortsätter sänka sina korta boräntor – tremånadersräntan är nu under 5 procent. De korta räntorna har ju börjat sikta in sig på att Riksbanken snart kommer att sänka sin styrränta, säger Lars Lindmark på SBAB.