Nyheter24 listar 3 pinsamma misstag på Zoom.
Nyheter24 listar 3 pinsamma misstag på Zoom. - Foto: Foto: Pongtorn Hiranlikit/Alamy/Stella Pictures och Sven Kan/Geisler Fotopress/AP/TT

3 riktigt pinsamma tabbar på Zoom

Under coronapandemin har Zoom snabbt seglat upp som ett av de vanligaste programmen att använda för digitala videomöten. Men ibland går inte allt som man tänkt sig. Nyheter24 listar tre av de senaste, och mest pinsamma, tabbarna på Zoom.


Efter att coronaviruset tog ett grepp om världen har nog de allra flesta närvarat på åtminstone ett virtuellt möte via exempelvis Zoom. På många sätt har det varit bekvämt med de digitala videomötena – vi har kunnat delta utan byxor Kalle Anka-style och med ett diskberg bakom skärmen. 

Men ibland går det inte riktigt som man tänkt sig och videomötena blir allt annat än bekväma. Istället blir de plågsamt pinsamma. Nyheter24 har listat några av de senaste, och allra jobbigaste, missarna som gjorts på Zoom.

1. Domstolsförhandling med kattfilter

Häromdagen hölls vad som skulle vara en helt vanlig, om än digital, domstolsförhandling i Texas. Men plötsligt dök advokaten Rod Ponton upp på videomötet – som en liten katt. 

"Herr Ponton, jag tror att du har ett filter påslaget i dina videoinställningar", sa den lokala domaren Roy B. Ferguson, varpå "kattens" ögon började röra sig. Ponton, som alltså hade inlett mötet med ett kattfilter över sitt ansikte, svarade snabbt "kan du höra mig domaren? Jag är här. Jag är ingen katt". 


Missödet hade dock en enkel förklaring. 

– Äsch, det var bara min sekreterare som gjort ett misstag. Jag lånade hennes dator och av någon anledning hade hon det filtret påslaget, sa Ponton till VICE

2. Kongressman med svävande huvud

Igår skulle det hållas en förhandling i USA:s representanthus om landets ekonomi. Vissa närvarade digitalt via Zoom och en av dem var kongressmannen Tom Emmer. Men när det var Emmers tur att tala avbröt förhandlingens ordförande, Maxine Waters, honom.

"Ursäkta, herr Emmer? Är du okej?", sa hon frågande. Varför undrade hon plötsligt det? Jo, Emmers huvud flöt nämligen omkring upp och ner på skärmen. När de andra deltagarna informerade Emmer om hans tabbe svarade han, enligt New York Post, att han inte visste hur han skulle lösa problemet. 

"Du är i alla fall inte en katt!", skrek då en av mötesdeltagarna och refererade alltså till advokaten i kattfilter. 

3. Advokaten som hade sex inför alla

För den peruanske advokaten Hector Robles var det inte några filter som ställde till det. Istället var det Robles egna drifter som gjorde att en minst sagt obekväm situation uppstod under en domstolsförhandling på Zoom.

Foto: Pongtorn Hiranlikit/Alamy/Stella Pictures

Robles klädde nämligen av sig helt naken och hade sex med vad som senare visat sig vara en klient – helt ovetandes om att hans kamera var påslagen, enligt The Times of India

Trots att de andra deltagarna på mötet försökte uppmärksamma Robles på hans tabbe gjorde han ingenting för att avbryta det som pågick. Han hade nämligen stängt av ljudet och hörde därmed inte vad de andra sa. 

Läs mer

Ella skickade bild till sin mamma - kan du se pinsamma felet? 

Svensk kille råkade avslöja sin otrohet – i liveradio

8 personer som råkat skicka riktigt pinsamma sms till fel person

/
Senaste nytt

Trafikverket efter jordskredet: "Chansa inte"

Emmaboda: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Lindås. Kollision mellan personbil och moped.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Kristianstad rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kjugevägen, Bäckaskog. En motorcyklist har kört av vägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Amerikansk rymdkapsel har landat

1 timme sedan
Efter en sju år lång rymdexpedition landade Nasas efterlängtade rymdkapsel i Utahs öken under söndagen.

Tvingades flytta – bosatte sig i trapphuset

1 timme sedan
En man i Helsingborg valde att bosätta sig i trapphuset efter att ha blivit utslängd efter att ha varit inneboende i en lägenhet i samma hus. Nu döms mannen till böter på sammanlagt 2000 kronor, rapporterar Hem & Hyra.

Kostnaden efter jordskredet – "Kan kosta upp till någon miljard"

1 timme sedan
Återuppbyggnaden av området längs E6 vid Stenungsund kan landa på miljardbelopp – och många oförutsedda kostnader kan uppstå.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.