Måndag 29 Nov
Stockholm

Fem sätt du kan sprida kärlek på idag

Fem kärleksfulla handlingar du kan utföra idag.
Fem kärleksfulla handlingar du kan utföra idag. Foto: Bildkälla: Pexels.

Årets alla hjärtans dag blir inte riktigt som vanligt. Många av oss kanske inte ens kan krama de vi tycker om. Men det finns faktiskt andra sätt du kan sprida lite extra kärlek idag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Glad alla hjärtans dag! I år blir kärleksdagen inte riktigt som vanligt. På grund av coronapandemin kan många av oss inte krama eller kanske ens träffa de vi älskar. 

Men i tider som dessa är det kanske extra viktigt att sprida kärlek till varandra. Här är fem kärleksfulla handlingar du kan utföra idag. 

Ring någon du inte kan träffa

Ett samtal kan betyda enormt mycket för den som känner sig ensam. Har du lite tid över idag? Ring din farmor, morfar, kusin, gamla kompis eller syskon. 

Bildkälla: Pexels.

Le mot en främling

Som sagt, vi befinner oss i ensamma tider. Många saknar mänsklig kontakt. Vissa som bor själva kanske inte har umgåtts med andra människor på väldigt länge. 

Att le mot en främling eller till och med säga hej kanske gör någons dag. Och det kostar ingenting!

Bildkälla: Pexels.

Skänk pengar eller kläder

Har du kläder i garderoben som du aldrig använder? De kan någon annan få nytta utav! Det finns massvis med organisationer du kan skänka kläder till, om du vill vara snäll mot både klimatet och en medmänniska. 

Här är några exempel: 

Stockholms Stadsmission

Myrorna

Röda korset

Emmaus

Humana  

Om du har möjlighet så kan du förstås även skänka pengar till olika välgörenhetsorganisationer, bli månadsgivare, bli blodgivare, bli fadder till ett barn eller ett djur eller liknande. 

Bildkälla: Joel Sund/TT.

Ge komplimanger 

Sprid positiv energi istället för negativ. Lämna en snäll kommentar på någons Instagrambild eller YouTubevideo. 

Ser du någon på stan som har fina kläder eller en cool frisyr? Säg det till personen. Skulle inte du bli glad om en främling gav en komplimang för din jacka?

Och kom ihåg grundregeln – har du inget snällt att säga, säg det då inte alls. 

Bildkälla: Pexels.

Plocka upp skräp på gatan 

Vill du utföra en handling som kanske inte känns så stor just i stunden – men som är viktig för framtiden? Plocka upp skräp om du ser det! På det sättet visar du minst sagt kärlek mot planeten. 

Panta en burk som ligger på trottoaren, sortera en plastpåse som någon tappat. Våra ansträngningar för att leva mer miljövänligt kommer att vara avgörande för framtida generationer.  

Bildkälla: Pexels.

LÄS MER:

Så får du en romantisk alla hjärtans dag – trots pandemin

Därför firar vi alla hjärtans dag i Sverige

7 tips på hur du och din bästa vän kan fira alla hjärtans dag

Kommentera
Kopiera länk
Dela